Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor za primer: Po modelu iz Švajcarske – plata 5 dana pre prvog

  Dok sam bio dečak, tata je radio sa 100 radnika u komunalnom preduzeću u Mojkovcu, koje je bilo u preozbiljnim problemima. Dugovali su im i po 24 plate. Bilo je to veoma bolno za sve familije. I za našu. Trajalo je decenijama. Kao dete, sa ukućanima, mesecima sam čekao kada će otac doneti platu. Poželeo sam da budem direktor komunalnog preduzeća. Da obradujem decu tih radnika i da njihovim očevima dajem platu pre vremena…

  Ovako u svojoj kancelariji u DOO Komunalne usluge “Gradac-Mojkovac” priča direktor ove firme Predrag Smolović (36).

  “Plate, doduše ne primamo prvog u mesecu, već pet dana ranije. Bio sam u Švajcarskoj, to mi se nekako svidelo, i eto, tako i mi počesmo. Ostvario sam jedan svoj san. Radnici se raduju što su članovi ovog kolektiva. Privilegija je raditi ovde. Imaju sve što im treba”, priča Smolović.

  Kada je počeo da radi u preduzeću, kaže, zatekao je kamion za odnošenje smeća i stari “fap” za čišćenje snega. Na računu debeli minus. Zajedno sa direktorom i radnicima ulazio je u kanale i šahtove.

  “Vozili smo snegočistač noću, vukli kolica sa smećem po gradu. Zatekli smo najgore radnike, koji su danas najbolji. Danas imamo sve. Kupili smo nedavno inspekcijske kamere za kanalizaciju. Da više na “gatamo” gde je i šta u cevima. Imamo sedam čistača za sneg”, priča Smolović.

  “Sada je privilegija ovde raditi. Imamo naplatu od preduzeća oko 98 odsto, a od građana više od 80 odsto. Nabavili smo presu za papir, mašinu za recikliranje plastike, uskoro dobijamo reciklažno dvorište. Zaista sam zadovoljan, radnici kada završe posao sami traže da završe nešto drugo”, kaže direktor.

  Izvor: Portalanalitika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE