Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jovana Vidakovic, Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih resenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle

  Opština Svilajnac – Prva digitalna opština u Srbiji

  Digitalizacijom opštinskih usluga olakšan je način pribavljanja dokumenata, a građani mogu bez dolaska na šalter da ostvare svoje pravo i koriste usluge opštinske uprave iz svog doma.

  Opština Svilajnac, u saradnji sa korporacijom Oracle, predstavila je projekat digitalizacije Opštinske uprave, koji je sproveden sa ciljem olakšavanja pojedinih usluga za građane, ali i radi efikasnijeg i ekonomičnijeg rada same Opštinske uprave.

  Partnerstvo sa korporacijom Oracle, jednim od svetskih IT lidera, predstavlja još jednu potvrdu kvaliteta rada Opštine Svilajnac u sektoru digitalizacije.

  „Digitalizovanjem 10 usluga iz raznih oblasti rada Opštinske uprave opštine Svilajnac počelo je novo doba u radu uprave. To je proces koji stvara i jedan novi sistem vrednosti, gde će digitalizacija biti zamena za šaltere. Ovim će ljudi lakše dolaziti do svojih dokumenata, štedeće se vreme i rad uprave biće ekonomičniji i efikasniji“, izjavio je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, na svečanom događaju povodom pokretanja nove usluge kojem su prisustvovali predstavnici korporacije Oracle kao i predstavnici 30 lokalnih samouprava.

  Predrag Milanovic, predsednik opstine Svilajnac 2

  Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac

  Projektom digitalizacije Opština Svilajnac omogućila je pokretanje 10 procedura iz različitih oblasti rada opštinske uprave – jednokratne pomoći za rođenje deteta i nagrade studentima, zahteva i dozvola vezanih za iznajmljivanje i rad na javnim gradskim površinama, uverenja o lokaciji i o starosti objekta, kao i o prosečnim primanjima po članu domaćinstva i zahteva za izlazak inspekcije.

  Digitalizacija Opštine Svilajnac realizovana je u saradnji sa korporacijom Oracle.

  Jovana Vidaković, Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih rešenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle

  Jovana Vidaković, Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih rešenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle

  „Digitalizacija opštinskih usluga kroz uvođenje digitalnih rešenja, sprovodi se sa ciljem da usluge budu pristupačnije, transparentnije i na efikasniji način dostupne građanima. Uvođenjem novih aplikativnih gotovih rešenja u Cloud-u svi građani imaće priliku da iskoriste prednosti modernizovane i efikasne opštinske uprave, te da iskuljuče proces stajanja u redovima, a posao je samim tim olakšan i zaposlenima u opštinskoj upravi“, izjavila je Jovana Vidaković, Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih rešenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle.

  Sve što je potrebno da građani urade jeste da pokrenu uslugu na sajtu Opštine Svilajnac, popune formu zahteva i prilože neophodnu dokumentaciju, nakon čega dobijaju personalnu identifikaciju pomoću koje mogu da prate status realizacije zahteva. Traženo rešenje, nakon završetka procesa, stiže korisniku u eSanduče.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Oracle

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE