Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fudbal

  Opravdano pitanje radnika fabrike Milan Blagojević: Zašto sponzorišemo fudbalski klub?

  Više radnika fabrike namenske proizvodnje Milan Blagojević u Lučanima uputilo je otvoreno pismo i Samostalnom sindikatu u kome traže da ta fabrika ne bude sponzor fudbalskog kluba Mladost iz Lučana i da novac predviđen za to bude upotrebljen za bolje uslove rada i povećanje zarada.

  U pismu radnika, koji nisu naveli imena i potpisali su se kao „slobodni radnici“, navodi se da prema njihovim informacijama Samostalni sindikat predlaže finansiranje fudbalskog kluba, za šta je predviđeno da fabrika mesečno izdvaja četiri miliona dinara za klub, odnosno 34.000 evra.

  Prema podacima radnika, ako je prosečna plata u fabrici 80.000 dinara, mesečni prihod sindikata je 1,04 miliona dinara.

  Radnici navode da bi, ako se iznos od četiri miliona dinara, koji je predviđen za finansiranje fudbalskog kluba, podelio na sve radnike, onda bi svako od 1.300 radnika dobio po oko 2.200 dinara neto iznosa mesečno.

  „Na godišnjem nivou to iznosi oko 26.000 dinara ili oko 220 evra. Zašto ne sprovedete anketu među svim radnicima fabrike i otvoreno ih pitate, bez pretnji i ucena, da li žele da se odreknu ovog iznosa od svoje zarade na godišnjem nivou, a sve u korist lokalnog fudbalskog kluba“, navodi se u pismu.

  Zašto da namenska fabrika sponzoriše lokalni klub?

  Radnici pitaju Samostalni sindikat sa kim se konsultuje pre donošenja takvih odluka i koja je svrha i interes da državna vojna fabrika, koja se bavi proizvodnjom naoružanja i vojne opreme, sponzoriše lokalni fudbalski klub, koji, kako navode, osim jednogodišnjeg, odnosno jednosedmičnog, kratkotrajnog izleta, ceo vek svog postojanja nastupa u domaćim takmičenjima.

  „Da li ovo sponzorstvo donosi ovom preduzeću nova tržista, služi nalaženju novih kupaca, doprinosu sklapanju strateških poslova? Ili ipak ovom preduzeću predstavlja samo nesnosan teret i izvor novih i novih rashoda, koji nikada neće biti opravdani? Čiji je interes ovde stavljen na prvo mesto?“, pitaju radnici.

  „Ističemo da osećamo da je konačno došlo vreme da ova farbika jednom za sva vremena raskrsti sa korupcijom, mešetarenjem i svim ostalim stvarima koje koče razvoj fabrike“, navodi se u pismu radnika.

  Pismo je upućeno predsedniku Nadzornog odbora fabrike Milan Blagojević Branku Živanoviću, predsedniku fabričkog Samostalnog sindikata Zoranu Babiću i generalnom direktoru Predragu Iliću.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE