Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Opoziciona (d)ogovaranja

  Srpska opozicija protekle nedelje predano je radila na zbunjivanju svojih birača. Svađala se, gubila članstvo…  Opozicija se još sabira, ne zna u koliko kolona će, a za sve to vreme Srpska napredna stranka već je počela pripreme za beogradske izbore.

  Ipak, čini se da se strasti nakon prošlonedeljnih svađa, ipak, stišavaju. Opozicioni lideri su progovorili za „Nedeljnik“ u specijalnom delu časopisa posvećenom upravo opoziciji.

  U fokusu burnih dešavanja prošle nedelje bio je Saša Janković.

  „Mislim da je Đilas ubedljivo najbolji kandidat od svih koji su do sada najavili svoju kandidaturu ili su pomenuti kao mogućnost. A PSG je najveći garant da se greške iz prethodnog perioda neće ponavljati“, kaže Janković.

  Lider Pokreta slobodnih gtrađana priznaje i svoje greške.

  „Potcenio sam Batu Gašića, i to je još jedna moja greška. Samo, preterali su. Vide to ljudi i kazniće ih zbog toga, verujem već na beogradskim izborima“, nada se Janković.

  Svojim opozicionim kolegama poručuje.

  „Svaka nova rasprava o tome šta se događa u jednoj ili drugoj opozicionoj političkoj organizaciji, svaki novi sat izgubljen na međusobne sukobe i optužbe, svaki novi novinski tekst, intervju ili tvit o tome – znače jedan sat, tekst, intervju ili tvit manje o razornim efektima koje po naše društvo proizvode vlast Aleksandra Vučića i oni koji u toj vlasti saučestvuju. Zato nema sumnje da se svi oni takvim, odnosno ovakvim raspravama raduju,
  kazao je Saša Janković, posle verovatno najburnije nedelje u njegovom političkom
  delovanju, u ekskluzivnom intervjuu u kojem je rešio da stavi tačku na priče o krizi u Pokretu slobodnih građana“.

  Saša Radulović, koji se ponajviše posvađap sa Jankovićem, odgovara da kao što ne postoji politička grupacija koja
  se zove opozicija, tako ne postoji ni njen lider.

  „Ja nikakve optužbe nisam izneo na račun Saše Jankovića. Sve što sam izneo u javnost jeste sadržaj naših razgovora. Jedina šteta koja može da nastupi je ako neki opozicioni glasači odluče da ne glasaju“, brani se Radulović.

  Predsednik Demokrakse stranke Dragan Šutanovac smatra da pokret, ni Jankovićev, ni bilo koji drugi, ne može biti odgovor na Vučića.

  „Ne želim da govorim o Jankovićevim greškama, ali mislim da je napravljena atmosfera koja najviše pogoduje Vučiću, da nam nisu potrebne stranke, da su nam dovoljna udruženja građana i nekakvi pokreti, i da će oni da prerastu u organizacije koje će biti moćnije od SNS-a i pobediti SNS. Nije tako. Vučića će pobediti samo stranka koja je stabilna, pouzdana, dosledna i uporna, ali i sa političkim i ideološkim okvirom, kao i sa odgovorima na krucijalna pitanja. Neće biti povratka na staro“, izričit je Šutanovac.

  Lider Nove stranke Zoran Živković, od koga je Janković među prvima „digao ruke“, kaže ipak da je spreman da sa njim sarađuje na beogradskom nivou.

  „Pokret spada u onaj deo proevropske opozicije koji ja pozivam na ujedinjenje. Mi imamo kandidata (Vesna Rakić Vodinelić)  i spremni smo da razgovaramo o timu koji smo predstavili u Beogradu. Nemam ništa protiv da oni ponude ljude za gradske sekretare“, kazao je  Živković.

  Izvor: Nedeljnik/BIZLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE