Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  On je najmlađi milijarder na Forbsovoj listi

  Dvadesetšestogodišnji Džon Kolison je najmlađi samostalni milijarder koji se našao na Forbsovoj listi.

  Džon je svega dva meseca mlađi od osnivača Snepčeta Evana Špigela. U saradnji sa dve godine starijim bratom Patrikom, Džon je osnovao softversku platformu „Strajp“ u San Francisku koja omogućava onlajn plaćanja.

  Džon i Patrik su dvojica od ukupno četiri samostalna milijardera u svojim dvadesetim godinama.

  Godine 2007, kada je imao svega 17 godina, Džon je osnovao mrežni sistem za upravljanje aukcijama „Šapa“, koji je godinu dana kasnije prodao za pet miliona dolara.

  Nakon toga upisao je na Harvardu fiziku, od koje je brzo odustao, da bi 2011. godine, dok je još bio student, počeo sa bratom da radi na „Strajpu“.

  „Strajp“ je do sada prikupio više od 450 miliona dolara od investitora, uključujući Vizu, Amerikan ekspres i Ilona Maska. Danas vredi više od 9.2 milijarde dolara.

  Kao savet koji bi dao svom mlađem sebi, iako je još mlad, Džon je istakao:

  „Ljudima je lako da razmišljaju o najboljim mogućnostima. Ja mislim da to uopšte nije tačno. Moj savet mlađem sebi bi bio: Ne budi previše zadovoljan sa načinom na koji svet funkcioniše i umesto toga gledaj to kao prilike“.

  „Na primer, mislim da niko nije zadovoljan mobilnim provajderom. Ukoliko bi se pojavio bolji provajder, mislim da niko posebno ne bi bio iznenađen.“

  Izvor: B92

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE