Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Omaž Aleksandru Joksimoviću (FOTO)

  Prestižni domaći dozajneri odali počast jednom od najznačajnijih domaćih modnih kreatora 

  Povodom obeležavanja 30 godina kontinuiranog rada i postojanja Modni studio Click je na platou ispred muzeja Primenjene umetnosti prikazao specijalnu reviju kojom je odao priznanje, nedavno preminulom, legendarnom modnom kreatoru Aleksandru Joksimoviću.

  Modni studio Click je ovim jedinstvenim događajem, umesto rođendanske torte, počastio ljubitelje modnih dešavanja i modne znalce, a ujedno pružio priliku domaćim modnim poslenicima da se na dostojan način oproste od velikana naše modne scene.

  Ovaj svojevrsni omaž Joksimovićevom radu je predstavljen kroz kreacije 30 najznačajnijih domaćih modnih autora (Dragane Ognjenović, Igora Todorovića, Dode Komad, Gordane Ćirić Krstić, Predraga Nerića, Aleksandre Lalić, Budislave Keković, Vesne Kracanović, Sonje Krstić i dr.) koji su, inspirisani Joksimovićevim najznačajnijim kolekcijama, od Simonide, Proklete Jerine do kolekcije Vitraž, Mozaik, Ptice, realizovali unikatne modele. Modele su nosili manekeni svih generacija od vremena kada je stvarao Aleksandar Joksimović do danas. Pistom su ponovo prošetale Ljiljana Erić, Jelena Mladenović, Ivanka Dvojaković, Irena Mišović, Vanja Govorko, Tanja Stevanović, Marija Tarlać, Jelena Ivanović, Tamara Paunović, ali i uspešne umetnice Sonja Vukićević, Ašhen Ataljanc, Marija Bergam, Duška Jovanić, Lena Bogdanović i druge.

  Revija je realizovana u saradnji sa Muzejom primenjene umetnosti uz podršku Centra beogradskih festivala CEBEF i uvod je u izložbu o radu Aleksandra Joksimovića koja je planirana za jesen u muzeju Primenjene umetnosti, a kreacije sa ove revije će biti deo izložbene postavke.

  Aleksandar Joksimović je svojim radom obeležio modno stvaralaštvo u SFRJ i postavio važne modne postulate u razvoju jugoslovenske i srpske modne scene, a revija i izložba imaju za cilj da ukažu na značaj očuvanja njegovog nasleđa u istoriji srpske mode i naše kulture uopšte.

  Modni Studio Click je svih ovih godina značajnu pažnju posvećivao društveno odgovornim temama, te je ovom prilikom podržao kampanju „Vreme je…“ koja edukuje žensku populaciju da u borbi protiv raka dojke ključnu ulogu igra vreme. Tako su sve prisutne dame, pre i nakon revije dobile važan podsetnik da je prevencija ključna i da je vreme na strani onih koje redovno idu na preglede, jer čak i u slučaju dijagnoze raka, rani stadijumi se uspešno leče.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Đorđe Tomić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE