Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ok, zaradili ste nešto novca. Ali šta sad?

  Profesor dr Dejan Ilić je jedan od najuspešnijih i najuglednijih Srba u svetu. Trenutno je predsednik UO Fonda za inovacionu delatnost, a nedavno je gostovao na Radio-televiziji Vojvodine u emisiji „Pravi ugao“.

  Između ostalog, Ilić je govorio i o tome kako se gradi karijera, i rekao: „Imam svoju životnu priču i to pričam svuda po svetu. Do 30. ili čak 35.godine investirati uvek u znanje, znanje i znanje. Od 35. do 45.godine, radite i usavršavate se. Od 45. do 55. zarađujete keš, a posle toga se spremate za penziju.“

  Ako pretpostavimo da ste u godinama kada novac pristiže, imate dobar posao, lepu poziciju na kojoj konačno možete da pokažete sve što znate i što ste naučili, ostaje pitanje šta uraditi sa zarađenim novcem.

  Verovatno u tim momentima pokušavate da nađete pomoć „spolja“. Razni sajtovi nude različite predloge, a oni koji su specijalizovani za takve teme uglavnom su inostrani i savetuju : „ Dajte novac investicionim fondovima“, „kupite nekretninu“, „uložite u neki startap“…

  Međutim, jedan od onih koji se stalno ponavlja je stavljanje novca na štednju. Možda je to „old school“ način, ali je i dalje najsigurniji. Mnogi će reći da je isplativije investirati svoj novac u određene fondove, da to donosi finu zaradu i slično,ali pitajte to i one koji su novac u tim fondovima imali 2008. godine kada se desio ekonomski kolaps u svetu.

  Štednja je jednostavan proces i jednostavno ulaganje. Nije potrebno nikakvo znanje, ne zavisi od situacije na tržištu, niti se mora brinuti o sigurnosti. Jedino što je sigurno je da ćete nakon isteka štednje dobiti glavnicu i ugovorenu kamatu.

  Jedina stvar oko koje ćete morati da se odlučite, je da li želite da štedite u evrima ili dinarima. Prema poslednjim istraživanjima, štednja u dinarima je deset puta isplativija nego u evrima, a i brojni ekonomisti je u Srbiji preporučuju.

  Ovih dana počinje „Nedelja štednje“, a banke će imati posebne ponude upravo u tom periodu. Tako će, na primer, i Addiko banka spremiti posebnu ponudu za postojeće i buduće klijente tokom „Nedelje štednje“.

  Zato pratite ponude banaka u ovom periodu, možda se odlučite da svoj novac stavite na „dobru, staru“ štednju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PickWizard

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE