Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ogorčeni slovenački preduzetnik otvorio dušu: Nemoguće je poslovati u zemlji u kojoj…

  Poznati slovenački preduzetnik rešio je da uloži u neku drugu državu jer u svojoj, kako kaže, ne može da posluje zbog poreza koji može da skoči i 100%.

  Slovenački preduzetnik Igor Akrapovič, koji proizvodi vrhunske izduvne sisteme za vozila, najavio je povlačenje 32 miliona evra dobiti iz svoje kompanije koje će uložiti “negde drugde“ jer je nezadovoljan nepredvidljivim poreskim sistemom u Sloveniji.

  Na nedavno održanoj skupštini kompanije odlučeno je da će isplatiti svu dobit koja je bila namenjena investicijama i novom zapošljavanju i da će je uložiti u neku drugu zemlju.

  „Nemoguće je poslovati u zemlji u kojoj se porez u bilo kom trenutku može podići za 100 odsto“

  Akrapovič je rekao da je to “mera samozaštite“ i da to ne znači da će postojeću proizvodnju preseliti negde drugo, ali da će zarađeni novac plasirati u povoljnije okruženje.

  Rekao je i da “stvari već dugo vremena idu u pogrešnom smeru“. Preduzetnici su odlazili na sastanke, davali predloge za poboljšanje, upozoravali, ali bez rezultata.

  “Poslovati u zemlji u kojoj se porez u bio kojem trenutku može podići za 100 odsto je nemoguće“, rekao je Akrapovič, prenosi Index.

  Izvor: Index

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE