Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglasio se patrijarh o Eurprajdu: Otkazivanje ispravno

  Patrijarh srpski Porfirije poručio je u specijalnoj izjavi da je otkazivanje Evroprajda ispravna odluka.

  Ističe i da crkva poštuje slobodu svakog ljudskog bića i zato je protiv svakog oblika nasilja, javnog žigosanja i progona bilo koga.

  Patrijarh Porfirije kaže da je ne samo u Srbiji, već svuda gde živi srpski narod, velike polemike, podele, kontroverze i sukobe donela najava da će u Beogradu biti održan Evroprajd.

  „Ova tema je nama veštački nametnuta i potpuno je suprotna sistemu vrednosti našeg naroda, a isto tako i naše braće i sestara drugih vera i nacija sa kojima živimo. O tome su mi neposredno posvedočili predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Stoga otkazivanje ove manifestacije smatram ispravnim“, rekao je patrijarh Porfirije.

  Naveo je i da je „u dušu nas pravoslavnih hrišćana usađeno učenje crkve izraženo već na početnim stranama Biblije, gde je zapisano da je Bog stvorio čoveka kao dva pola, kao muško i žensko, što znači da su brak i porodica, od postanja sveta do danas i do kraja sveta i veka, definisani kao zajednica ljubavi muškarca i žene sa njihovom decom“.

  „U potpunosti razumemo suštinski opravdanu veliku zabrinutost našeg naroda koji je u grubom promovisanju i nametanju politika i ideologija koje imaju za cilj da poruše stubove na kojima se vekovima gradi naš identitet, da sve postane krhko, relativno i fluidno, osetio dubinsko i sistematsko ugrožavanje svih temeljnih vrednosti kojima je vekovima odan, a posebno svetinje braka i porodice“, rekao je patrijarh.

  Iz ovih razloga su, kako kažu, više puta u neposrednom razgovoru sa najvišim predstavnicima države izneli razloge zbog kojih smatraju da je nužno i opravdano otkazivanje Evroprajda.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE