Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održana dm Ženska trka na Adi Ciganliji

  Tradicionalna dm Ženska trka u organizaciji Beogradskog maratona, održana je na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu!“. Više od 1.500 učesnica, profesionalnih atletičarki, rekreativki, osoba sa invaliditetom, mama sa bebama i trudnica istrčale su ili prošetale krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara.

  Prva u cilj je ušla Olivera Jevtić sa vremenom 25 minuta i 34 sekunde, drugo mesto osvojila je Teodora Simović sa vremenom 25 minuta i 58 sekundi, a treće mesto pripalo je mladoj Saimi Murić koja je u cilj ušla za 27 minuta i 21 sekundu.

  Ovaj sportski događaj imao je za cilj promociju značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

  Slogan trke „Ja to mogu!“ poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Dodatno, zdrav i aktivan način života, značajno utiče na bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života svih žena.

  Ambasador dm Ženske trke proslavljena košarkašica Nataša Kovačević

  U ovom procesu učešće javnih ličnosti je od neprocenjivog značaja, zato je ambasador dm Ženske trke bila naša proslavljena košarkašica i veliki borac Nataša Kovačević.

  Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da Beogradski maraton podjednak fokus stavlja na kvalitetnu organizaciju trka kako za profesionalne takmičare, tako i za sve učesnike koji se rekreativno bave sportom.

  „Ova trka, je pravi primer za to. U najlepšoj trci Beogradskog maratona, učestvovalo je 1687 žena, od kojih su se neke možda po prvi put oprobale u trčanju i koje smo motivisali da im dm Ženska trka bude početak aktivnijeg bavljenja sportom i možda prva trka u pripremama za finale trkačke sezone, a to je svakako Beogradski maraton 2023. godine. Osvrnuo bih se na slogan koji smo odabrali za ovogodišnju dm Žensku trku, a koji glasi ’Ja to mogu’. Ideja koja stoji iza ovog slogana je motivacija žena da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Beogradski maraton će i ubuduće kroz sve trke posvetiti veliku pažnju promociji bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno za rekreativce i ljude kojima treba motivacija kako bi se pokrenuli za redovnije bavljenje sportom. Želim da se zahvalim kompaniji koja je već tradicionalno uz Žensku trku, a to je kompanija dm drogerie markt sa kojom delimo istu filozofiju i odnos prema pripadnicima lepšeg pola“, dodao je Habuš.

  I ove godine, već tradicionalno, uz dm Žensku trku je naslovni sponzor manifestacije, kompanija dm drogerie markt, poznata po svom društvenom angažmanu, osnaživanju žena i promociji zdravijeg načina života.

  dm Ženska trka postaje tradicija

  „Ponosni smo što dm Ženska trka postaje tradicija i što smo se već drugu godinu zaredom okupile zarad promocije istih ciljeva, koji postaju sve snažniji u eri izazova sa kojima se suočavaju žene u našoj zemlji i u svetu. U kompaniji dm, koja se dugi niz godina zalaže za zdravlje, osnaživanje i integritet žena, podrška ovoj manifestaciji zauzima posebno mesto. Zato nas i neizmerno raduje činjenica da je broj učesnica skoro dupliran na ovogodišnjoj trci, kao i žena iz našeg dm kolektiva koje su rešile da istrče ili prošetaju ovu deonicu. Za nas će ovo biti nezaboravno iskustvo jer smo zajedničkim snagama pokazale da ’mi to možemo’, nezavisno od godina, fizičke spreme, invaliditeta, telesne mase ili drugih obeležja koja nam se često postavljaju kao granice u našoj svakodnevici. Danas smo obrisale te granice i na jedan simboličan način poslale poruku da žene mogu sve. Zahvaljujemo Beogradskom maratonu što nas je prepoznao kao dugoročnog partnera ovog sjajnog događaja i što smo zajedničkim snagama svim ženama učesnicama omogućili da budu pobednice“,  izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.  

  Sve učesnice manifestacije, družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju – igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama, dok su tri prvoplasirane takmičarke dobile vredne nagrade kompanije dm.  Briga o društvu i zajednici u kojoj živimo, a kroz saradnju koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB kroz sve trke, motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a tako je bilo i na ovogodišnjoj dm Ženskoj trci. U trci su učestvovale i žene tražioci azila i izbeglice iz Burundija u organizaciji UNHCR.

  Ciljnu vrpcu su zajedno sa Darkom Habušem i Svetlanom Jovanović Mitić držale devojčice predstavnice Specijalne Olimpijade, koje su bile učesnice trke, zajedno sa još 10 predstavnika. Takođe, u fokusu je bila promocija ekologije kroz saradnju sa pažljivo odabranim partnerima, kao što su: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, preduzeće Zelenilo Beograd, Srbijašume, preduzeće Gradska čistoća i kompanija Sekopak.

  Izvor: BIZLife

  Foto: dm

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE