Održan sastanak Poverenika i predstavnika kompanije Asseco SEE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održan sastanak Poverenika i predstavnika kompanije Asseco SEE

  Poverenik je danas primio predstavnike kompanije Asseco SEE koja ja prva sertifikovana za standard ISO 27701, koji je na inicijativu Poverenika, a odlukom Instituta za standardizaciju Srbije, krajem prošle godine, postao srpski standard SRPS ISO/IEC 27701:2019.

  Danas je na obostrano zadovoljstvo održan sastanak sa predstavnicima kompanije Asseco SEE, a povod za to je bilo dodeljivanje međunarodnog standarda SRPS ISO/IEC 27701:2019 ovoj kompaniji, kao prvoj kompaniji sa naših prostora kojoj je potvrđena osposobljenost kompanije da upravlja ličnim podacima, odnosno potvrđeno da je njeno poslovanje usklađeno kako sa regulativom EU, tako i sa Zakonom o zaštiti podataka i ličnosti i drugim propisima o privatnosti. Mene je posebno interesovalo iskustvo kompanije Asseco SEE i procedure koje je ta kompanija ispoštovala, kako bi bila sertifikovana za navedeni standard, a posebno iz razloga što očekujem da će u budućem periodu i druge kompanije slediti primer kompanije Asseco SEE“, izjavio je Milan Marinović, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

  Kompanija Asseco SEE je uspešno implementirala zahteve međunarodnog standarda ISO 27701:2019 u okviru svojih poslovnih procesa i uspešno realizovala sertifikacionu proveru.

  Međunarodni sertifikat kojim se zadovoljavaju najviši standardi u domenu zaštite podataka je još jedna potvrda za kompaniju Asseco SEE da je na pravom putu fokusirajući se na stabilnost i pouzdanost koju kontinuirano obezbeđujemo svojim korisnicima, kao i na razvoj sopstvenih usluga i proizvoda, kojih u ovom momentu ima preko 40. Ovim sertifikatom je na internacionalnom nivou potvrđena usklađenost sa svim važećim zakonima i propisima o privatnosti, kao i transparentnost uspostavljenih kontrola za upravljanje privatnošću. Naš prioritet, kao predvodniku u uvođenju novih tehnologija i standarda, je da u svakom trenutku pružimo sigurnost, kako u fazi razvoja, tako i u fazi implementacije i održavanja naših rešenja za klijente u različitim sektorima“, izjavio je Dejan Đokić, član UO u kompaniji Asseco SEE

  Srbija je među prvim zemljama u Evropi koja ima kompaniju sa akreditovanim sertifikatom u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE