Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odluka o MERAMA ZA DOČEK odložena za utorak

  Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u utorak biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se doneti odluka o merama za Novu godinu.

  Prethodno je bilo najavljeno da će sednica biti održana u ponedeljak.

  Ona je rekla da je „komunikacija između predstavnika vlasti i stručnjaka u Kriznom štabu odlična, iako nekad postoji neslaganje“.

  „Medicinski deo brine o zaštiti zdravstvenog sistema i zdravlja građana, a ja kao predsednica vlade i ostali privredni deo Kriznog štaba moramo da sagledamo i neke druge stvari, kako te mere utiču na privredu. Ova borba je enormno skupa, svakog dana nam odnosi oko ili čak preko milion evra.“

  Samo testiranje dnevno nosi, kada imate 20.000 testova, oko 700-720.000 evra, rekla je Brnabić.

  Kako je rekla, „to je ozbiljna borba da se te dve stvari pomire, a morate da brinete i o mentalnom stanju nacije“.

  Dodala je da medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera ovog vikenda, „ali je pronađen dobar kompromis – broj novozaraženih pada, a privreda radi“.

  „Zašto odlažemo mere koje će se odnositi na Novu godinu? Pa zato što se trudimo da sve mere donosimo pravovremeno. Tanka je linija između toga kako vi štitite zdravlje građana i koliko dajete privredi da radi. Morate da nađete najbolji mogući balans, da privreda nastavi, a da zdravstvo ne bude toliko preopterećeno, da ne možemo da primamo ljude u bolnice. To je izuzetno teško“, kaže premijerka.

  Ako donesete suviše restriktivnu odluku prerano, to će dati dobre zdravstvene rezultate, ali ubićete privredu i trebaće vam pet, šest ili sedam godina da se oporavi, rekla je Brnabić i istakla da se vodi računa i o pitanju javnog duga i budžetskog deficita.

  Epidemiolog Predrag Kon rekao je u subotu da je medicinski deo Kriznog štaba „spreman na protest“ u slučaju da se popuštanje protivepidemioloških mera oduži.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE