Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odlazak RTL-a iz Hrvatske posle 18 godina

  RTL je prodat kompaniji Central European Media Enterprises (CME), a reč je o bivšem vlasniku Nove TV.

  Za RTL Hrvatska CME će RTL Grupi platiti 50 miliona evra. Očekuje se da će se transakcija finiširati u drugom kvartalu ove godine.

  Kao deo transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u saopštenju PPF Grupe.

  Ta transakcija podleže uobičajenim uslovima zaključenja, uključujući dobijanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog nadmetanja i Agencije za elektronske medije u Hrvatskoj.

  RTL televizija Hrvatska

  RTL televizija Hrvatska

  RTL Grupa je imala većinsko vlasništvo nad RTL-om Hrvatska nakon što ga je osnovala 2004. Od sredine 2015. bila je u potpunom vlasništvu te firme. Sada stopostotno vlasništvo u RTL-u Hrvatska preuzima CME.

  „Želimo zahvaliti menadžmentu i svim zaposlenima RTL-a Hrvatska na njihovom radu, strasti i posvećenosti. U proteklih 18 godina RTL Hrvatska je izrastao od prvog komercijalnog kanala u zemlji u kompaniju sa porodicom od osam TV kanala, digitalnim servisima i svojom izdavačkom kućom. RTL-ova novinarska ponuda jeste i ostaće esencijalna za medijski pluralizam u Hrvatskoj“, rekao je izvršni direktor RTL Grupe Elmar Heggen. Dodao je kako CME ima resurse da dalje razvija RTL Hrvatska.

  CME 2017. prodao Novu TV

  Inače, CME poseduje i vodi poslovanje vodeće srednjoevropske SVOD (usluga videa na zahtev) platforme VOYO, kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji. Emituje 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna, te doseže ukupno 45 miliona gledalaca. CME je Novu TV 2017. godine prodao United Grupi, koja je vlasnik i N1 televizije.

  „PPF kao kompanija je uvek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je regija Adria rastuća regija s velikim potencijalom. Imamo vrlo uspešnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i verujem da te dve zemlje regiona Adria mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu“, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME-a za Republiku Češku, Rumuniju, Slovačku i Sloveniju.

  PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući finansijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Evrope do Severne Amerike i delom Azije. Grupa poseduje imovinu vrednu 40.3 milijarde evra i zapošljava 80.000 ljudi širom sveta, zaključuje se u saopštenju.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE