Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odbornik SNS glasao protiv budžeta Niša i „RASTUŽIO“ gradonačelnicu

  Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su budžet grada za narednu godinu u iznosu od 11,8 milijardi dinara, što je iznos jednak ovogodišnjem budžetu.

  Protiv usvajanja budžeta bili su odbornici opozicije, zbog najavljenih velikih izdvajanja za gradnju akva-parka i malo para za druge investicije, ali je protiv budžeta bio i jedan odbornik vladajuće većine zbog najavljenog smanjenja para za sportske klubove.

  Odbornik Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Svetozarević rekao je da neće podržati predlog budžeta Niša za 2022. godinu, jer je ovo već druga godina kako se malo para izdvaja za sport, a klubovi su već u velikim problemima.

  „Čuvanjem sporta čuva se kultura i umetnost i sve ono što se zove gradskim životom, najbitnije čuva se duh grada Niša“, izjavio je Svetozarević, po profesiji odbojkaški trener.

  Odbornik Ruske stranke i predsednik Skupštine Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić zahtevao je da sportski klubovi dobiju 400 miliona dinara, koliko su imali na raspolaganju i 2020. godine.

  „Zašto je sport kažnjen u našem gradu, zašto se nipodoštava? Grad Leskovac ima budžet od pet milijardi i izdvaja 120 miliona za sportske klubove, a Niš ima budžet od 11,5 milijardi, a izdvojiće 148 miliona“, naglasio je Krstić.

  On je zapitao zbog čega grad ne podrži stav predsednika Aleksandra Vučića koji je rekao da nema akva-parka bez javno-privatnog partnerstva. „Nama svima je sada problem taj akva-park u koji će naredne godine biti uloženo milijardu dinara, a sledeće godine dve milijarde. Ceo grad trpi zbog tog ‘Skadra na Bojani’„, rekao je Krstić.

  Odbornici odborničke grupe „Niš moj grad“ poručili su da je opozicija protiv gradnje akva-parka, jer „postoje važnije stvari za izgradnju“.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da je budžet razvojni, jer ima veliku investiciju kakva je izgradnja akva-parka.

  „Ja sam za to da mi krenemo da radimo, da izgradimo akva-park, a da li ćemo sutra da ga damo Sportskom centru na upravljanje, da li ćemo da napravimo neko novo preduzeće da njima rukovodi ili ćemo da ga damo u javno-privatno partnerstvo, to je u ovom trenutku u drugom planu, to ćemo videti kako okolnosti budu predviđale“, istakla je Sotirovski.

  Prema njenim rečima, rezultati sportskih klubova u Nišu nisu bili ništa bolji ni kad je grad sportskim klubovima dao 400 miliona dinara.

  Ona je ocenila da odbornik SNS ima pravo da glasa protiv odluke o budžetu, ali je izrazila žaljenje što je, kako je kazala, pročitao tekst koji nije njegov.

  „Ja potpuno razumem gospodina Svetozarevića pošto je sportista. Žao mi je samo što neće da glasa za budžet jer je on ipak na listi SNS. Naravno, kod nas ne postoji jednoumlje i svako može da kaže i da izađe za govornicu, ali žao mi je samo što je čitao tekst verovatno ne njegov. Prepoznajem rukopise sportskih novinara“, izjavila je Sotirovski.

  Svetozarević je negirao da je na zasedanju pročitao tekst koji je neko drugi pisao i rekao da ga je napisao „svojim prstima i na svom kompjuteru“.

  Izvor: Beta

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE