Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od Tine Tarner smo mogli mnogo da naučimo o životu, ali i o PREDUZETNIŠTVU

  Muzička legenda Tina Turner preminula je juče – i osim što nas je sve naučila dobroj muzici, život ove pevačice je svedočanstvo o svrsi, strasti i izdržljivosti – tri osobine koje preduzetnici imaju ili treba da imaju – u izobilju.

  Priča ove zvezde je priča o snazi i istrajnosti. Njen put nije uvek bio lak – suočavala se sa brojnim preprekama tokom svog života, od teškog detinjstva do velikih borbi u muzičkoj industriji. Ali ono što je izdvajalo Tinu je njena nepokolebljiva odlučnost da sledi svoju strast uprkos svim teškoćama koje je susretala.

  Ona nam pokazuje da izdržljivost nije samo sposobnost da se oporavimo – već i da idemo napred kroz svaki izazov, ma koliko zastrašujući bio.

  Umrla Tina Tarner

  Njena turbulentna veza sa suprugom/menadžerom/muzičkim partnerom Ajkom bila je poznata u muzičkoj industriji. Ipak, nije bila poznata sve do trenutka kada je Tina pronašla hrabrosti da napusti Ajka posle godina i godina zlostavljanja koje je otkrila svetu. Kada je napustila toksičan i odnos, Tina se preoblikovala i iznova krenula da gradi svoju karijeru.

  Svrha, strast i izdržljivost

  Kakve ovo ima veze sa malim kompanijama i preduzetništvom?

  Hrabrost i izdržljivost su ključne osobine za svakog vlasnika neke kompanije. Sposobnost da preuzmete rizike, prihvatite neizvesnost i prevaziđete neuspehe su deo velike igra zvane – biznis. Kako bi uspeli, osnivači moraju da ostanu posvećeni svojim ciljevima i nikada da ne posustanu pred preprekama. Slično tome, ostati okretan i otvoren za promene je ključno u sve dinamičnijem poslovnom okruženju.

  Jerika Seiler looks up at the gate of the villa of singer and stage performer Tina Turner in Kuesnacht, Switzerland, Thursday May 25, 2023. Turner, the unstoppable singer and stage performer died Wednesday May 24, 2023, after a long illness at her home in Kuesnacht near Zurich, Switzerland, according to her manager. She was 83. (Michael Buholzer/Keystone via AP)

  Za one koji su raspoloženi da uče, legendarna Tina Tarner svedočila je o hrabrosti – gorivu koje nas pokreće da preuzmemo rizike i sledimo svoje vizije. Preduzetnici se stalno kreću neistraženim teritorijama, zbog čega je ključno da umeju da prihvate neizvesnost i da se suoče se s svojim strahovima.

  Tina nam pokazuje da je osećati strah u redu, ali imati hrabrosti da idete napred je još važnije.

  Ali nije samo upornost i istrajnost ono što će vas provesti kroz teška vremena. Izgradnja čvrstog sistema podrške takođe je ključna za lični i profesionalni rast. Tina je brzo naučila da je okruživanje mentorima, prijateljima i drugim ljudima koji su je ohrabrivali i verovali u njenu viziju bilo ključno za uspeh.

  Kada je pevačica ostala bez izdavačke kuće nakon razvoda od Ajka, pop zvezda Dejvid Bouvi odlučio je da joj pomogne. Bouvi je baš tada potpisao novi ugovor sa EMI-jem, ali je odbio uobičajenu proslavu, rekavši da će umesto toga da gleda Tinu Tarner kako nastupa. Direktor izdavačke kuće je pošao s njim da gleda nastup, a Tina je godinama kasnije govorila da je ovaj sudbonosni događaj bio ključan razlog zbog kojeg je dobila novi ugovor sa EMI Capitolom.

  Odustajanje od ustaljenog načina

  Potpisivanje tog ugovora pokazalo se plodonosnim kako za pevačicu, tako i za izdavačku kuću, s obzirom na to da je Tina objavila nekoliko pesama i albuma koji su osvojili Grammy nagrade tokom godina.

  Ono što je takođe izuzetno kod Tine bila je njena sposobnost da se uhvati za trendove.

  Tininu sposobnost da prihvati promene i prilagodi se novim vremenima je osobina kojoj treba da težimo svi, bili zaposleni, preduzetnici ili menadžeri. Bila je u mogućnosti da se mnogo puta preobrazi tokom svoje karijere, bez problema prelazeći iz jedne ere i muzičkog žanra u drugi. Kao preduzetnici, takođe moramo imati hrabrost i fleksibilnost da prilagodimo svoje strategije i procese kako bi najbolje odgovarali današnjim brzo menjajućim tržištima.

  Tina Tarner slavi 80. rođendan i izgleda FENOMENALNO! (VIDEO)

  Izlaženje iz zone komfora i pokušaj nečeg novog može biti zastrašujući, međutim, biti okretan i otvorenog uma ključno je za ostanak u poslu. Ako želite da uspete kao preduzetnik, morate da budete voljni da preuzmete rizike i svesrdno da prihvatite promene.

  Tinina priča nas podseća da uspeh nije nešto što nam se servira na srebrnom tanjiru, on se zaslužuje kroz odlučnost i nepokolebljivo verovanje u sebe.

  Ako postoji jedna poruka koju možemo izvući iz životne priče Tine Tarner, to je da neuspesi nisu prepreke, oni su prilike za rast, samo ako imate hrabrosti da napravite promenu.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE