Od "Plejboj zečice" do Narodnog pozorišta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od “Plejboj zečice” do Narodnog pozorišta

  Da li je Mirela Krajinović kao “Plejboj zečica”, pogodna za obavljanje poslova javne komunikacije i odnosa sa javnošću Narodnog pozorišta u Beogradu? Ovo je tema o kojoj se naveliko debatuje poslednja dva dana u domaćoj javnosti.

  Osim te jedne “reference” iz biografije koja joj se spočitava, Mirela Krajinović je, kako se navodi na njenom Linkedin profilu, studirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, a u profesionalnoj karijeri, kako pišu mediji, bila je i vlasnica modne agencije, imala je epizodnu ulogu u filmu “Šišanje”, urednica je i vlasnica magazina “Globe”.

  Mirela Krajinović je posle jednodnevnog spekulisanja o tome “kako je došla do pozicije PR-a Narodnog pozorišta” objasnila u intervjuu dnevnom listu Kurir da je do saradnje sa Narodnim pozorištem došlo nakon poziva upravnika Dejana Savića.

  “Nisam PR pozorišta, ja sam mnogo više od toga. Nacionalni teatar je hram kulture svake države. Kod nas je zaposleno 700 ljudi i ne mogu svi da me vole. Ne ja kao Mirela, već moj magazin je medijski partner Narodnog pozorišta. Moj posao je da promovišem manifestacije u vezi sa Narodnim pozorištem”, rekla je ona i istakla da se njen magazin “Globe” ne finansira iz budžeta, te da je u njemu “čak deset strana u svakom broju” posvećeno nacionalnom teatru.

  Mirela Krajinović je dodala i da ima “odličnu saradnju sa mnogim stranim ministrima kulture”.

  “Pogledala sam mnogo više opera i baleta od onih koji sede u Ministarstvu kulture, pratim i volim kulturu. Neću se kandidovati za upravnicu pozorišta, Dejan Savić je odličan upravnik. Mlada sam da sada budem ministarka. Međutim, za deset do petnaest godina ću se kandidovati za ministarku kulture, ne kao neko ko se slikao za Plejboj, nego kao uspešna poslovna žena”, rekla je ona.

  Ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je juče da je, prema informacijama koje su on i njegove kolege dobile, reč o osobi koja nije zaposlena u Narodnom pozorištu, već je njeno preduzeće koje se bavi izdavaštvom i odnosima s javnošću (The Globe – research & communication) angažovano preko javnog tendera za poslove javne komunikacije i odnosa s javnošću”.

  O slikanju za Plejboj

  “Plejboj je svetski magazin s vrlo edukativnim sadržajem i nemam razloga da se kajem zbog fotografija koje su nastale 2006. Živimo u okruženju gde devojka koja se slikala za jedan ovakav časopis ne može da bude obrazovana. Borim se godinama s predrasudama. Prvo sam dozvolu za slikanje za Plejboj tražila od oca, čija podrška mi je bila važna”, rekla je Mirela za Kurir.

  Izvor: Kurir

  Foto: BIZLife/Nina Karaičić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE