Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pexels, roming muškarac mobilni telefon

  Od oktobra 2023. NIŽE CENE rominga između zemalja Zapadnog Balkana i EU

  Od oktobra sledeće godine počinje sniženje cena rominga između zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije (EU), navodi se u deklaraciji potpisanoj između dela operatora iz EU i operatora Zapadnog Balkana.

  Cene rominga niže od oktobra naredne godine

  Prema potpisanoj deklaraciji, nakon što sniženje cena rominga počne u oktobru 2023. godine, cilj je da se u jednom trenutku prekine roming između EU i Zapadnog Balkana, piše RSE.

  Roming deklaracija između dela operatora iz EU i operatora Zapadnog Balkana, koja je potpisana danas u Tirani u okviru samita EU – Zapadni Balkan u cilju snižavanja cena „roming data saobraćaja“, predviđa da će prve benefite korisnici osetiti već od oktobra 2023. godine, potvrdio je danas za Euronews Srbija u glavnom gradu Albanije generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

  On je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisao deklaraciju u ime Telekom Srbija grupe.

  Dokument će, za operatore koji su ga potpisali kao i za one koji mu u kasnijoj fazi pristupe, predstavljati jaku osnovu i posvećenost operatora, kako iz EU tako i iz zemalja Zapadnog Balkana, daljem radu na definisanju klizne skale za snižavanje cena internet saobraćaja (prenos podataka), koja treba da bude definisana u maju 2023. godine, pri čemu bi se sa primenom nižih cena započelo od oktobra 2023. godine, kažu u Telekomu Srbija.

  Od 1. jula 2021. region Zapadnog Balkana je zona zabranjenog rominga.

  Građani plaćaju pozive, SMS poruke i internet saobraćaj po ceni svojih kućnih operatera, ako se nalaze na teritoriji Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije ili Srbije.

  Ugovor o romingu zemalja Zapadnog Balkana potpisan je u aprilu 2019. godine, nakon čega su od jula te godine cene telefonskih razgovora snižene za oko 27 odsto, a predviđao je i potpuno ukidanje rominga od jula 2021. godine.

  ROMING osetno JEFTINIJI i to je samo početak

  Izvor: Mediji

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE