Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od danas u nekim radnjama moguće podizanje novca Dina karticom, evo u kojim

  Podizanje novca Dina karticom bez provizije od danas je moguće u bilo kojoj IDEA prodavnici, Roda marketu i Mercator hipermarketu.

  Na kasama, u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, u 80 gradova i mesta širom Srbije, svi korisnici DinaCard debitnih platnih kartica, bez obzira na to u kojoj banci imaju račun, sada mogu da podignu do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, i to bez bilo kakvih troškova ili provizija, što je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila u prisustvu partnera na ovom projektu.

  Podizanje novca Dina karticom kao deo digitalizacije

  „Pre dve godine smo ovde izvršili prvo instant plaćanje na prodajnom mestu, sada je to već nešto na šta su se navikli mnogi, a ja želim da neku novu uslugu,  podizanje novca na mestu trgovca, promovišemo zajedno. Dođete u jedan od IDEA, Roda ili Mercator objekata i zahvaljujući saradnji UniCredit Banke, Mercatora i vašeg oslonca Narodne banke Srbije, Dina karticom, našom domaćom srpskom, obavite kupovinu. Ali, umesto kusura nakon bezgotovinskog plaćanja, vi možete da zatražite da vam se isplati gotovina u iznosu do 5000 dinara, i to bez ikakvih troškova” izjavila je Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, i dodala da će više od 1300 kasa Idea, Roda i Mercator prodavnica širom Srbije imati ulogu banaka u malom, budući da će omogućiti podizanje gotovine, bez provizija, čak i tamo gde bankomata nema.

  Partner „Cash To Go“ usluge je i Unicredit Banka, a Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora te kompanije je rekao da je digitalizacija usluga deo strateškog plana njihove Grupe, i da je to jedan od razloga zašto su deo ovog projekta.

  „Digitalizacija je deo strateškog plana, kako naše banke, tako i cele Grupe, a kroz ovakve inovativne projekte u mogućnosti smo da ispratimo i potrebe naših klijenata. Zadovoljstvo nam je što je UniCredit Banka partner na ovom projektu koji je od nacionalnog značaja. Zahvaljujem se Guverneru i Narodnoj Banci Srbije na prepoznavanju i podržavanju svih inicijativa koje su za dobrobit banaka i građana, jer se na ovaj način pruža se podrška povećanju bezgotovinskog plaćanja i smanjenju sive ekonomije u našoj zemlji. Takođe, zahvaljujem se i kompaniji Mercator S, koja je jedan od naših najznačajnijih korporativnih klijenata. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i ubuduće na ovako velikim i sistemski važnim projektima“, izjavio je ovim povodom Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija.

  Uključivanje DinaCard platnog sistema u Cash To Go uslugu predstavlja samo još jedan u nizu projekata kojim Mercator-S, zajedno sa svojim partnerima UniCredit Bankom i Narodnom bankom Srbije, nastavlja sa razvojem digitalizacije usluga i svojim potrošačima svakodnevno nudi mnogo više od obične kupovine.

  „Razvoj inovacija i digitalizacija trgovine su naša strategija razvoja, jer želimo da kupcima ponudimo usluge koje su mnogo više od obične kupovine. Upravo zato mi je veoma drago što smo u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, postali prvi trgovinski lanac koji je korisnicima Dina kartica obezbedio potpuno besplatnu uslugu podizanja novca na svim kasama, u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa širom Srbije“, naglasila je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S.

  Kako će moći da se obavi podizanje novca Dina karticom

  Podizanje novca na kasama moguće je obaviti u bilo kom IDEA, Roda ili Mercator objektu, u periodu od 8 do 21 čas.

  Sve što je potrebno je da prilikom kupovine u bilo kom iznosu, prodavcu na kasi korisnik napomene da bi želeo da podigne određeni iznos gotovine sa tekućeg računa, i da onda ukupan iznos plati DinaCard debitnom platnom karticom.

  Ova usluga korisnicima pruža novi nivo pogodnosti jer im omogućava pristup kešu u samo jednoj transakciji, čime im štedi vreme u potrazi za bankomatima.

   

  NBS podseća: Dina kartica – savremena zamena za ček

  Izvor: Agencije

  Foto: Slobodan Janjatov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE