Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NBS podseća: Dina kartica – savremena zamena za ček

  Narodna banka Srbije (NBS) podseća građane da je nacionalnom Dina karticom omogućeno plaćanje na rate bez kamate, pri čemu korisnici debitne Dina kartice imaju na raspolaganju istu funkcionalnost kao i prilikom plaćanja čekovima.

  Daleko praktičnije, jednostavnije i savremenije

  To je daleko praktičnije, jednostavnije i savremenije, što su prepoznali i banke i trgovci budući da postoji veliko interesovanje da takvu funkcionalnost pruže korisnicima.

  Plaćanje na rate Dina karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini, navodi NBS.

  Plaćanje na rate bez kamate Dina karticom kod trgovaca koji, u skladu sa svojom poslovnom politikom, nude tu opciju, svojim korisnicima u ovom trenutku pružaju Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, s tim da se broj trgovaca i banaka koji žele da omoguće ovu uslugu stalno povećava.

  Korisnici debitnih Dina kartica Banke Poštanska štedionica mogu plaćati odloženo do šest rata bez naknada i kamate na preko 3.000 prodajnih mesta širom Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE