Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije-za-zamenu-stolarije

  Od danas možete da se prijavite za državnu pomoć pri kupovini stana

  Svi zainteresovani od danas mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na državnu pomoć, odnosno subvencije za kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta.

  Kako je navela sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, na sednici Vlade Srbije usvojena je Uredba o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, kao i Odluka o iznosu novčanih sredstva za ove namene u 2022. godini.

  Šta predviđa Uredba, ko može ostvariti pravo na subvencije?

  zgrada

  Uredbom je propisano da pravo na ova novčana sredstva može ostvariti majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, a izuzetno, u slučaju smrti majke deteta, pravo može ostvariti i otac deteta pod uslovom da prvi put stiče u svojinu kuću ili stan na teritoriji Srbije, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

  Gde se podnose zahtevi za subvencije?

  Zahtevi za ostvarivanje ovog prava sa pratećom dokumentacijom propisanom uredbom, podnose se preko nadležnog organa jedinice lokalne samouprave u roku od godinu dana od dana rođenja deteta.

  Za teritoriju Beograda zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, 27. marta 43-45, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

  Sve potrebne informacije u vezi sa uslovima za dobijanje ove subvencije, potrebnom dokumentacijom i obrascima za preuzimanje nalaze na sajtu Grada Beograda.

  Podatke koji se nalaze u dostupnim službenim evidencijama, organi jedinice lokalne samouprave pribavljaju po službenoj dužnost, a ostale dokaze prilažu stranke uz zahtev.

  Po prijemu zahteva, jedinica lokalne samouprave zahteve za ostvarivanje prava sa potrebnom dokumentacijom dostavlja nadležnoj komisiji koja donosi rešenje o dodeli novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta.

  Subvencije za kupovinu stana

  Subvencije za kupovinu stana

  Vlada za svaku budžetsku godinu donosi posebnu odluku kojom utvrđuje iznos novčanih sredstava za ostvarivanje prva na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta.

  Odlukom za 2022. godinu maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za ove namene je 20.000 evra.

  Koji su uslovi i kako podneti zahtev za subvenciju za kupovinu prvog stana?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE