Od danas: Ko neće da se vakciniše, PLAĆA TESTIRANJE na koronu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od danas: Ko neće da se vakciniše, PLAĆA TESTIRANJE na koronu

  U Nemačkoj od danas više neće biti besplatnih brzih testova na koronavirus, a vlast se nada da će ovakvom merom jedan broj neodlučnih ljudi biti motivisan da se vakciniše, piše Dojče vele.

  Do sada je u Nemačkoj svaki građanin jednom sedmično mogao da se besplatno testira na koronu u nekoj od brojnih apoteka, lekarskih ordinacija ili improvizovanih centara za testiranje, često u vidu kućica ili kontejnera na prometnim mestima. Rezultat brzog antigenskog testa stizao je u roku od 20 ili 30 minuta, obično na mejl.

  Od danas testiranje više nije besplatno, osim za decu, trudnice, osobe koje iz medicinskih razloga ne smeju da se vakcinišu, kao i one koji su u karantinu preležali koronu, pa sada treba da dobiju negativan nalaz.

  Kako navodi DW, tek nedavno je Stalna komisija za vakcinacije preporučila imunizaciju trudnica i tinejdžera uzrasta od 12 do 18 godina, pa će testovi za njih biti besplatni do kraja godine, kako bi svi imali priliku da se vakcinišu.

  Vlasti nisu odredile cenu testova, što znači da će to biti prepušteno tržištu. Centrala za zaštitu potrošača računa da će se cene kretati između 18 i 40 evra za brzi antigenski test. PCR testovi ni do sada nisu bili besplatni, i njihove cene su od pedesetak do 250 evra.

  Podsetimo, Nemačka je nedavno objavila i da će prestati da plaća bolovanje ljudima koji se nisu vakcinisali, a koji moraju u karantin zbog bolesti kovid-19.

  Nemci su ranije imali plaćeno ukoliko su morali da budu u karantinu kada se vrate iz inostranstva ili ukoliko su bili u kontaktu sa nekim ko je zaražen koronavirusom.

  NEVAKCINISANIM Nemcima obolelim od korone NEMA PLAĆENOG bolovanja

  Izvor: Dojče Vele

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE