Od Čačka do Požege za 20 MINUTA od Nove godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od Čačka do Požege za 20 MINUTA od Nove godine

  Dinamika radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege je ubrzana, a kako se planira, do Nove godine će se od Čačka do Požege stizati za 20 minuta.

  Ovo je jako značajno, jer će se odmah nastaviti gradnja saobraćajnice prema Crnoj Gori i BiH. Za deonicu od Preljine do Požege u stručnim krugovima važi da je najzahtevnija na auto-putu “Miloš Veliki”.

  Od ukupne dužine trase, oko 50 odsto je u tunelima, mostovima, nadvožnjacima. Projektovana dužina deonice iznosi oko 30 kilometara.

  U trupu auto-puta predviđeno je 30 mostova (ukupne dužine 6.500 metara, odnosno oko 3.250 metara auto-puta), šest nadvožnjaka u sklopu devijacija (ukupne dužine 555 metara), četiri nadvožnjaka u sklopu petlji (ukupne dužine 1.600 metara) i pet mostova van auto-puta (ukupne dužine 300 metara).

  “Ako se uzme da sad putovanje između Požege i Čačka traje oko sat, sat i po, kada se završi auto-put stići će se za 20 minuta”, izjavila je glavni projektant CIP Nevenka Đokić.

  Tokom izgradnje auto-puta maksimalno se vodi računa o bezbednosti, a postavljaju se zaštitne ograde najvećeg kvaliteta. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera koji se kreće velikom brzinom i pod punim je teretom.

  Sada je na gradilištu preko hiljadu radnika. Ovo je i najveći kamionski posao trenutno na Balkanu.

  “Ovde svaki dan prođe preko hiljadu kamiona i to je signal da se približavamo kraju”, tvrdi ministar infrastrukture Tomislav Momirović.

  U Požegi projektovana deonica se nastavlja na deonicu Požega–Boljare, koji predstavlja auto-putnu vezu sa Crnom Gorom i čija se izrada idejnog projekta očekuje, i na deonicu Požega–Kotroman, koja predstavlja auto-putnu vezu sa Sarajevom i čije je projektovanje u toku, preneo je RTS.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE