Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Obustavljeni radovi u Bloku 37, investitor prihvatio moju molbu“

  Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

  „Kada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstatovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije Durst. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju“, izjavio je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B.

  Zamenik gradonačelnika dodao je da potpuno razume građane koji su protiv izgradnje pomenute zgrade i poručio da bi, da živi u zgradama pored tog placa, reagovao isto kao oni.

  „Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom. Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam na razumevanju“, rekao je Goran Vesić.

  „Moj posao je da rešavam probleme, a ne da ćutim kao drugi lokalni političari“

  Vesić je naveo da će lično voditi pregovore sa investitorom i da će, kada bude imao rešenje, pozvati predstavnike građana na razgovor kako bi bili upoznati sa dogovorom.

  „Razgovaraću sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemireni i u čije sam ime molio investitora da prekine radove. Naravno da neću da razgovaram sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan koji je dozvolio ovu monstrum zgradu, a koji su pokušali da se okoriste o ovaj protest. Ali navikao sam na to da rešavam probleme koje su nam ti bivši funkcioneri, sitni politikanti, ostavili od Petog parkića do parka na Banovom brdu ili vračarskih građevina“, poručio je zamenik gradonačelnika.

  Vesić je poručio da je njegov posao je da čuje građane i njihove probleme i da omogući da se u našem gradu gradi i investira jer tako Beograd gradi napreduje.

  „Moj posao je da budem na svakom mestu i da pokušam da rešim svaki problem u Beogradu ma ko ga napravio. Moj posao je da se Beograd gradi i razvija. Zato mi ništa nije teško pa ni da rešavam problem koji nema veze sa mnom i za koji sam čuo prvi put kada su mediji objavili da su se građani okupili. Moj posao je da se uhvatim u koštac sa svakim problemom, a ne da ćutim kao mnogi drugi lokalni političari, da bežim od problema i da mislim da je politika samo da se bude tu kada je nešto lepo. Ljudi biraju lokalne političare prema tome da li mogu da rešavaju probleme i da se bore za njih. Beograđanke i Beograđani mogu da budu sigurni da ću uvek biti na njihovoj strani“, kazao je Vesić.

  Izvor: Beoinfo

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE