Obuka za NAJTRAŽENIJE zanimanje u metalskoj industriji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obuka za NAJTRAŽENIJE zanimanje u metalskoj industriji

  U Zavodu za zavarivanje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuku za trenutno najtraženije zanimanje u metalskoj industriji – zavarivače.

  Obuka za tržište rada odvija se u okviru projekta “EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje”, a kako ističu u NSZ, planirano je da u projekat tokom ove godine bude uključeno najmanje 175 nezaposlenih, koji će biti deo obuke za zavarivače.

  Podaci ove službe pokazuju da se, prema prijavljenim potrebama poslodavaca i broju nezaposlenih, zavarivači ubrajaju u radnike koji brže dolaze do posla i veoma su traženi.

  Obuka traje tri meseca, sadrži teorijski i praktičan deo, a polaznici dobijaju sertifikate, koji će im svakako pomoći da nađu posao po završetku obuke.

  Ove obuke za zavarivače biće organizovane na 11 lokacija u celoj Srbiji za oko 175 nezaposlenih sa evidencije NSZ. Namenjene su nezaposlenima iz kategorije dugoročno nezaposlenih ili nisko kvalifikovanih, kaže načelnica Odeljenja za planiranje i sprovođenje IPA projekata u NSZ Dragana Ugrenović.

  Projekat “Podrška EU programu zapošljavanja NSZ” direktni je grant iz fonda EU – IPA 2013. Zapravo, to je drugi direktni grant koji je Evropska unija dodelila nacionalnoj službi.

  Zarad uspešnije realizacije projekta, početkom aprila ponovo su objavljena dva javna poziva – obuka na zahtev poslodavca za još 400 nezaposlenih i subvencije za otvaranje novih radnih mesta za još 600 nezaposlenih.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE