Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obrok u Južnom Sudanu skuplji 268 puta od istog obroka u SAD

  Troškovi jednog obroka u najsiromašnijim zemljama sveta mogu dostići cenu od par stotina američkih dolara, pokazalo je novo istraživanje Svetskog programa za hranu (WFP).

  Svakog dana, 815 miliona ljudi gladuje, a razlike po zemljama su očigledne, navodi se u saopštenju WFP povodom današnjeg Svetskog dana hrane.

  Zemlje i teritorije sa najgorom ocenom prema ovoj studiji su Južni Sudan, Nigerija, Deir Ezor u Siriji, Malavi i Demokratska Republika Kongo.

  U američkoj državi Njujork za pripremu jednostavnog obroka od pasulja potrebno je 1,2 dolara ili 0,6 odsto prosečnog dnevnog prihoda.

  U Južnom Sudanu, najgore rangiranom u studiji, tanjir te iste hrane košta 268 puta više, odnosno 321,7 dolara, ako se uzme u obzir kupovna moć i prosečni dnevni prihod u toj zemlji.

  Izvršni direktor WFP-a Dejvid Bizli rekao je da je „istraživanje Brojanje zrna pasulja ozbiljan podsetnik na to u kojoj meri konflikti stvaraju okrutne nejednakosti u pogledu dostupnosti hrane“.

  WFP je rezultate istraživanja sprovedenog u saradnji sa Masterkardom. Ta kompanija poscvećna je cilju da dostavi više od 100 miliona obroka širom sveta ljudima kojima su oni potrebni.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE