Obradović: Popravili smo kvalitet života u Velikom Gradištu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obradović: Popravili smo kvalitet života u Velikom Gradištu

  „Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave redovno obilazi gradove i opštine u Srbiji, kako bi proverilo kako se troše budžetska sredstva koje jedinice lokalne samouprave dobijaju po različitim projektima, a pre svega kako bi svi zajedno uložili dodatni trud i poboljšali svakodnevni život građana“, poručila je danas ministarka Marija Obradović tokom radne posete opštini Veliko Gradište.

  Ona je prvo posetila prostor u kome će se nalaziti upravno mesto, buduće Jedinstveno upravno mesto Velikog Gradišta, mesto gde će građani brzo i na moderan način, štedeći vreme i novac, dobiti kvalitetnu uslugu od svoje opštinske uprave.

  „Danas smo u prostoru budućeg JUM-a, tehnički preduslovi su obezbeđeni, sada nam predstoji obezbeđivanje softverskih rešenja, kojima će različite baze podataka biti obuhvaćene, kako bi građani koji imaju neki posao u opštinskoj upravi, isti mogli da završe na jednom mestu. Ovde smo da omogućimo da opštinska uprava postane UPRAVA PO MERI SVIH NAS, po meri građana i pridvede, što i jeste cilj reforme javne uprave“, istakla je Obradović.

  Ona je navela da MDULS u prethodnom periodu izdvojilo značajna sredstva kada je u pitanju opština Veliko Gradište, koja su utrošena za projekte poput izgradnje Majurske kanalizacije, za koju je izdvojeno 9 miliona dinara u 2018. godini i izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru, kada je iz budžetskog fonda za 2019. godinu opredeljeno 18 miliona dinara. Takođe, ona je podsetila i na 4,5 miliona dinara koji su bili namenjeni preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i na preko 111 miliona dinara uloženih u javnu rasvetu opštine i 27 okolnih naselja. Obradović je ovom prilikom podsetila da je MDULS izdvojilo za Veliko Gradište i pola miliona dinara za projekat Adresni registar, kako bi svaki zaseok i ulica u Srbiji u 21. veku imali svoj naziv.

  „Veliko Gradište je ove godine nagrađeno za oblast transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave u iznosu od 2,3 miliona dinara i iskreno se nadam da će opštinska uprava zajedno sa svojim građanima odlučiti kako ova sredstva utrošiti na najbolji mogući način. Građanima Velikog Gradišta je važno da vide da njihova opština napreduje, da opštinska uprava prepoznaje i razume njihove potrebe, ali i da na pravilan način troši budžetska sredstva“, porulila je Obradović.

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave obišla je i svečanu salu opštine Veliko Gradište, za čiju je rekonstrukciju MDULS takođe izdvojilo sredstva i razgovarala sa rukovodstvom opštine.

  U nastaku posete Velikom Gradištu ministarka Obradović prisustvovaće svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine, na kojoj će joj biti uručene Povelja i nagrada za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Veliko Gradište i kada će svečano biti otvorena novoizgrađena sportska hala na Srebrnom jezeru.

  Izvor: BIZlife

  Foto: MDULS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE