Objavljena CRNA LISTA: 400 trgovaca sa FB i Instagrama koji varaju kupce

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Objavljena CRNA LISTA: 400 trgovaca sa FB i Instagrama koji varaju kupce

  Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) nastavila je sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini, a fokus ovog puta bio je na profilima na Fejsbuku i Instagramu, a na spisku se nalazi više od 400 prodavaca.

  Među ovim trgovcima koje je NOPS evidentirao, najviše je onih koji se bave prodajom obuće, odeće, parfema, suplemenata i dodataka ishrani. Sa rastom onlajn trgovine povećava se i broj prodavaca koji ne rade u skladu sa propisima. Kupci koji pazare kod takvih trgovaca to čine na sopstveni rizik, jer neće moći da zaštite svoja prava.

  “Poslednjih nekoliko godina, a naročito ove godine, došlo je do značajnog porasta prometa u elektronskoj trgovini. Na rast prometa svakako je uticao i porast broja trgovaca koji se bave internet trgovinom, međutim, nemali je broj onih koji ovakav vid trgovine ne obavljaju u skladu sa zakonima, dobrom trgovinskom praksom, pa čak ni etičkim normama“, naveo je NOPS.

  Rast trgovaca koji posluju “na crno“, posebno je primećen na društvenim mrežama, ističe Nacionalna organizacija potrošača Srbije.

  Spisak crne liste internet trgovaca koju je sastavio NOPS možete pogledati OVDE.

  Kako su istakli, lista nije konačna i svakodnevno će se ažurirati.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE