OBAVEZNA VAKCINACIJA u Vojsci Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OBAVEZNA VAKCINACIJA u Vojsci Srbije

  Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović doneo odluku o obaveznoj vakcinaciji pripadnika Vojske Srbije.

  Prema tvrdnji Vojnog sindikata Srbije, radi se o diskriminaciji jer se vakcinacija uvodi kao uslov za napredovanje ili usavršavanje, a svoja saznanja su preneli višem javnom tužiocu i zaštitniku građana.

  Ministarstvo odbrane je u odgovoru na upit N1 televizije navelo da je “…zbog zaštite života i zdravlja pripadnika Vojske i očuvanja visokog nivoa gotovosti za realizaciju misija i zadataka, načelnik Generalštaba doneo je odluku o obaveznoj vakcinaciji pripadnika Vojske Srbije”.

  Odluka je doneta jer je, kako se navodi, procenjeno da je odziv pripadnika Vojske za dobrovoljnu vakcinaciju nedovoljan, uzimajući u obzir specifičnosti vojne službe i neophodnost realizacije kolektivnih zadataka koje nije moguće uspešno izvršiti uz nepotpunu primenu mera za suzbijanje i sprečavanje širenja kovida 19.

  “Budući da je imunizacija ljudstva bitan preduslov za realizaciju ključnih zadataka Vojske Srbije, njeno potpuno sprovođenje je neophodno za očuvanje operativnih sposobnosti u uslovima pandemije. Na ovaj način brzo će se postići željeni obuhvat vakcinacije pripadnika Vojske Srbije, čime će se značajno smanjiti cirkulacija virusa u vojnim kolektivima i rizik po pripadnike Vojske koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da prime vakcinu protiv kovida 19″, stoji u saopštenju Ministarastva odbrane.

  Mini-kampanja vojnih lekara o vakcinaciji

  Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pokrenula je mini-kampanju na društvenim mrežama u cilju otklanjanja dilema o vakcinama protiv koronavirusa, a ministar Nebojša Stefanović pozvao je na sve građane da se vakcinišu i tako zaštite sebe i svoje porodice.

  “Posetioci će na zvaničnim profilima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram, kao i na našem Jutjub kanalu, imati priliku da putem kratkih video-spotova čuju odgovore vojnih lekara na najčešće dileme koje građani imaju oko kovida i vakcinacije”, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

  U kampanji Ministarstva odbrane učestvuju pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice Karaburma, pukovnik dr Đorđe Taušan, zamenik komandanta Vojne bolnice Karaburma, pukovnik dr Predrag Bogdanović, medicinski koordinator privremene kovid bolnice Arena, pukovnik dr Žarko Mićović, zamenik komandanta privremene kovid bolnice Arena i pukovnik dr Veljko Milić, upravnik Vojne bolnice Niš.

  Izvor: N1, Danas, FoNet

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Komentari

  • Som

   Smatram da je odluka gen.Mojsilovića ispravna. Armija je specifična institucija u kojoj se aktivnosti, pogotovo borbene, izvode timski. Teško je zamisliti situaciju u kojoj je pola tima na bolovanju ili na respiratoru zbog zaraze, koja se može sprečiti. Svaka čast sindikatu, ali smatram da je često ka margarin. U sve se meša!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE