Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Njujorčani dobili uputstva šta da rade ako se dogodi NUKLEARNI NAPAD

  Agencija za upravljanje vanrednim situacijama grada Njujorka želi da stanovnici budu spremni ako dođe do nuklearnog napada. U ponedeljak je osvanuo kratki video pod naslovom „Nuklearna pripravnost PSA“, a u nastavku stoji „da dele važne korake koje Njujorčani treba da prate ako se dogodi nuklearni napad“.

  Video, koji je pregledan više od 500.000 puta, počinje rečima: „Znači, došlo je do nuklearnog napada. Ne pitajte me kako ni zašto, samo znajte da je veliki udar. Ok? Pa, šta da radite?“

  Kako se rat u Ukrajini zaoštrava, neki upozoravaju da je moguća nuklearna eskalacija.

  Tri velika koraka, šta treba da se uradi u slučaju nuklearnog napada, uključuju ulazak unutra, boravak u zatvorenom kako bi smanjili izloženost radioaktivnoj prašini. Takođe, bitno je praćenje medija za više informacija i prijavljivanje za tekstualna upozorenja iz grada. Apeluje se i na stanare da se presele u unutrašnjost zgrada, dalje od prozora i vrata koja treba da zatvore.

  Mnogi su zabrinuti zbog snimka o nuklearnom napadu

  Ova najava navela je mnoge u gradu i drugde da se pitaju šta se dešava i da li su propustili upozorenje ili nešto drugo u vezi sa snimkom. Ali najava „nije bila odgovor ni na jednu konkretnu pretnju“, objavio je na Tviteru „Defkon“, sistem upozorenja, koji sebe opisuje kao privatnu obaveštajnu organizaciju koja se fokusira na pretnju nuklearnim ratom.

  Uprkos konfuziji, gradonačelnik Njujorka Erik Adams rekao je da odobrava ono što je uradila agencija za upravljanje vanrednim situacijama. Kako ističe, sve se svodi na „spremnost i preduzimanje neophodnih koraka nakon onoga što se dogodilo u Ukrajini“, prenose strani mediji.

  „Ne, mislim da to nije bilo alarmantno. Veoma verujem da je bolje biti siguran. OEM je preduzeo veoma proaktivan korak da kaže budimo spremni“, kazao je on.

  Prema njegovim rečima, to ne znači samo nuklearni napad, to je svaka prirodna katastrofa. Spakujte torbu, znajte gde se nalaze vaši lekovi, dodao je.

  Adams je objasnio da je ovo samo jedna od mnogih najava pripravnosti za vanredne situacije koje su u pripremi, uključujući i neke za sezonu uragana koja je počela prošlog meseca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE