Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosti: Plate veće za 10 odsto, penzije za pet odsto

  Plate zaposlenih u javnom sektoru biće povećane oa 1. januara 2018. godine za 10 odsto, dok će iznosi na penzionim čekovima biti veći za pet odsto, saznaju „Večernje novosti“.

  „To će prosečnu penziju od 23.822 dinara da podigne za 1.141 dinar a platu u javnom sektoru za 4.000 do 5.000 dinara, u proseku u zavisnosti od delatnosti“, pišu danas Novosti.

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je juče da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a da je izvesno da će povišica biti predviđena budžetom za 2018. godinu. On je istakao je da očekuje da povećanja plata u javnom sektoru i penzija budu značajna. Vujović je kazao da trenutno ne želi da govori o procentima povišica i načinima raspodele uvećanih isplata iz budžeta jer će to biti „predmet dodatnih razgovora“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   LAGARIJE Kakva licitacija o uvećanju penzije i plata? Do juče nagađali da će se procenat znati krajem oktobra, a sada već obznanjuju cifre. Ovako rade maloumnici i nedoklepani idioti. Sa onakvim basnoslovnim rezultatima u finansijama, oni jadnoj raji bacaju, pred izbora u Bgd, maglu. Vratite otete penzije i stari zakon, a sa ovim vašim slikajte i okačite ga na ku*cu najstarijem penzioneru. Ovde ne zna se ko pije, a plaćaju penzioneri. Na kraju im se zahvale zbog žrtvovanja za održivosti ΛV na vlasti. Umesto što nas plaši tajkunima, bolje mu je da dozvoli apelacioni sud donese presudu po pitanju otimanja penzija, da oštećeni idu dalje, ΛV u Brisel i Berlin, a penzioneri u Strazbur. Njega edukovali i izveli na pravi put tajkuni, sada mu smetaju. Smeta nerad i javašluk, do koga su dovele vlasti.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE