Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosadska profesorka u vrhu Evropskog matematičkog konzorcijuma

  Profesorka Prirodno-matematićkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu Nataša Krejić izabrana je za potpredsednicu Evropskog matematičkog konzorcijuma (ECMI) .

  Ova organizacija  promoviše matematičko modeliranje u aktivnostima koje su od društvene i ekonomske važnosti, saopšteno je sa PMF u Novom Sadu.

  ECMI je konzorcijum akademskih institucija iz Evrope i industrijskih kompanija koji deluju u kooperaciji, edukuju matematičare za rešavanje realnih problema i na taj način povećavaju broj matematičkih eksperata u odgovarajućoj oblasti primenjene matematike.

  Krejić je redovna redovna profesorka Departmana za matematiku i informatiku i prodekan za organizaciju i finansije PMF-a, a nove dužnosti preuzeće od 1. januara naredne godine.

  Nataša Krejić se bavi istraživanjima iz numeričke matematike i optimizacije sa primenama. Tokom istraživačke karijere je više puta bila gostujući istraživač na univerzitetima u Brazilu, Holandiji, Madjarskoj, Finskoj. Objavila je više od 60 naučnih radova i pet udžbenika.

  Dobila je nagradu Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj za uspešne istraživače 2004. godine i nagradu Charles Broyden 2016. godine. Bila je mentor sedam doktorskih disertacija. Rukovodilac je dva naučna projekta i urednik je u 3 medjunarodna matematička časopisa.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE