Novoj direktorki škole u Kisaču zaposleni okrenuli leđa kao u Belgiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novoj direktorki škole u Kisaču zaposleni okrenuli leđa kao u Belgiji

  Prvog radnog dana novu v.d. direktorku OŠ “Ljudovit Štur” u Kisaču Anu Leginj, zaposleni su juče, 20. maja, dočekali tako što su joj svi okrenuli leđa po uzoru na nedavni snimak medicinara u Belgiji koji su tako pozdravili premijerku.

  Kako kažu, to su uradili zbog neregularnih izbora za mesto v.d. direktora na koje je, više od svega, uticala politika, piše 021.

  Kolektiv je u četvrtak doneo Odluku o proglašenju štrajka, te u njoj naveo da u sredu, 20. maja, neće raditi od 7:30 do 8:30h. Štrajk upozorenja, naveli su, sprovodi se u znak podrške bivšoj direktorki škole Ani Vozar i članovima školskog odbora, a kako je obustava rada u vreme epidemije virusa korona delovala “besmisleno”, odlučili su da okretanjem leđa demonstrativno iskažu svoje nezadovoljstvo.

  Ana Vozar bila je direktorka škole od 2016. godine, pa do juče. Zbog pandemije virusa korona nije bilo moguće imenovati direktora u redovnom roku, pa je umesto toga sprovedeno imenovanje v.d. direktora. Epilog redovnih izbora se još uvek očekuje, ali se pretpostavlja da će priča biti ista.

  Vozar: Mišljenje Nacionalnog saveta političko

  Ana Vozar tvrdi da je u pitanju politička smena.

  “Pavel Surovi, predsednik stranke Slovaci napred i direktor Kulturnog centra u Kisaču ima 11 članova u Savetu. Za Anu Leginj glasalo je 18. Prethodno je, pre izbora, bio kod mene u kancelariji u svojstvu roditelja, ili je bar tako rekao. Ali tada nije propustio da insinuira da kada bih prikupila sto glasova u kolektivu za određenu stranku imala bih veće šanse da budem ponovo izabrana, jer Nacionalni savet daje mišljenje o izboru koje sekretarijat uzima u obzir”, priča Vozar za 021.

  Dodaje da je ovakav predlog odbila, tvrdeći da politici nije mesto u školi.

  “Iako sam sumnjala da će ovako nešto pokušati, mišljenje Nacionalnog saveta nas je iznenadilo, jer je kolektiv većinski bio na mojoj strani. Naravno nemamo dokaza o tome šta se tačno desilo, ali može se pretpostaviti, jer su svedoci pričali da je poslanik Pavel Surovi predstavio Leginj kao njegovu kandidatkinju”, objašnjava Vozar.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE