Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi vlasnik O2 i Prve se neće mešati u programe

  Novi vlasnik TV Prva i 02 Srđan Milovanović izjavio je da nikada nije želeo da izađe iz posla sa kablovskim operaterom i da je na to bio prinuđen ugovorom sa većinskim vlasnikom Kopernikusa.

  Reč je o ugovoru sa englesko-poljskim investicionim fondom Abris, kojim je bio obavezan da proda svojih 49% vlasništva kada oni prodaju svoj deo, rekao je Milovanović u intervjuu za list Danas .

  On smatra da je preplatio televizije Prva i O2, koje je nedavno kupio od Antena grupe i da se neće mešati u uređivačku politiku u tim medijima.
  [preporucene_vesti ids=“313504″]

  Milovanović je kazao da niko nije činio pritisak na Abris, da je Kopernikus u trenutku prodaje imao 150.000 korisnika i da je prodat po manjoj ceni nego što je vredeo.

  „Ako je Abris pre dve ipo godine kupio mojih 51% za 100 miliona evra, jasno vam je kolika je vrednost Kopernikusa. Ne znam odakle su ti podaci o broju korisnika izvučeni, možda od pre dve, tri godine, ali danas stvari stoje drugačije. Sa Telekomom sam imao duge i iscrpne pregovore o prodaji. Trajali su više od šest meseci“, rekao je Milovanović.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE