Novi Sad "pun para": Grad kupuje automobile za rekordnih 97 mil. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Sad “pun para”: Grad kupuje automobile za rekordnih 97 mil. RSD

  Gradska vlast Novog Sada izdvojiće rekordnih 97 miliona dinara za kupovinu automobila, ali nije poznato zbog čega, jer se odgovori na pitanja izbegavaju, piše portal 021.

  Ova količina novca prevazilazi višegodišnja izdvajanja iz gradske kase za kupovinu vozila. Istovremeno, to je suma koja je veća od knjigovodstvene vrednosti više od 100 raznih automobila i drugih prevoznih sredstava koje Grad Novi Sad ima u svom vlasništvu.

  Da Novi Sad planira rekordna davanja za nove automobile, vidi se iz Programa investicionih aktivnosti za potrebe organa Grada koji je na predlog gradonačelnika usvojilo Gradsko veće 13. januara.

  Ceo program je vredan 261,2 miliona dinara, tako da na nova vozila otpada trećina ukupne sume.

  U Gradskoj kući na pitanje 021.rs o tome zbog čega se opredeljuje ovolika suma, kao i koji broj vozila se nabavlja, nisu odgovorili. Tačnije, poslali su samo da su “iskazane potrebe za vozilima Uprave za inspekcijske poslove, Komunalne policije, Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove i Službe za zajedničke poslove, što ne znači da će one biti realizovane u 2021. godini”.

  Ipak, i u ovom kratkom odgovoru postoje nedoumice, s obzirom na to da umesto Komunalne policije postoji Komunalna milicija koja je deo Uprave za inspekcijske poslove. Na dodatne pozive 021.rs Gradskoj kući da dostave potpune odgovore, nije bilo reakcija.

  Iako svih 97 miliona dinara za ovu namenu možda neće biti potrošeno ove godine, ova suma je veća od izdvajanja za kupovinu vozila u odnosu na prethodne godine. Podaci govore da Novi Sad godišnje kupi nekoliko vozila, oko pet, što za svoje službe, što za potrebe policije, vatrogasaca.

  Tokom godina iz budžeta je izdvajano za razna terenska vozila, kamione, motocikle… Međutim, do sada nije primećeno da se jedne godine za vozila lokalne uprave ili drugih službi izdvajalo čak 97 miliona dinara.

  Prema popisu imovine, knjigovodstvena vrednost vozila u vlasništvu Novog Sada (103 putnička automobila, šest terenaca, četiri kombija, četiri dostavna vozila, autobus, dva kamiona, jedno vatrogasno vozilo) iznosi 67,3 miliona dinara, dok je nabavna cena bila 222,4 miliona.

  Deo vozila je ustupljen policiji, Žandarmeriji, Okružnom zatvoru, Kulturnom centru, ali i osobama sa invaliditetom.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE