Novi protest pijačnih prodavaca-uz izvinjenje Beograđanima blokada Slavije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi protest pijačnih prodavaca-uz izvinjenje Beograđanima blokada Slavije

  Novi protest pijačnih prodavaca održava se danas u Beogradu.

  Pijačni prodavci počeli su danas novi protest u Beogradu zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijace. Očekuje se dolazak grupa pijačnih radnika i iz drugih gradova.

  Kako je Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca rekao, plan je da protest krene  od Ušća, preko Terazijskog tunela, RTS, pa sve do Slavije.

  Trenutno kolona pijačnih radnika koji protestuju prelazi Brankov most.

  “Idemo prvo ispred RTS, gde ćemo se obratiti. Zatim idemo ispred Predsedništva, poslali smo naše zahteve, on je čovek koji je dobio dva miliona glasova, pa i nekih od nas. Ovaj narod ako je ugrožen, makar da postoji neki nivo dostojanstva, treba nam 15 minuta, spremni smo na svaki odgovor – ili da želi ili da želi ali da ne može, ili da ne želi da pomogne, želimo odgovor. Slavija će biti blokirana, izvinjavamo se građanima, jedna po jedna grupa građana gubi pravo na egzistenciju, trebaju da nas podrže, pozivamo sve da nam se pridruže, svi koji se osećaju obeshrabreno”, rekao je on za N1 dodavši da je protest planiran do 18h.

  Koji su zahtevi i zbog čega novi protest pijačnih prodavaca?

  Navodi da se njihovi zahtevi potpuno ignorisani, da nije bilo odgovora, sa namerom da se njihova situacija, kako je rekao – amortizuje.

  Praštalo je ranije rekao da su na njihov zahtev da im se da poseban status i da se izuzmu iz sistema e-fiskalizacije – ostali nemi i ministarstvo finansija, kao i predsednik Srbije koji je, kako navodi, obećao da će se sa predstavnicima pijačnih prodavaca sastati – nakon izbora.

  On sumnja da je peticiju sa skoro 16.000 potpisa neko do sada uopšte uzeo u razmatranje.

  Pijačni prodavci proveli su noć 30. na 31. mart ispred Predsedništva Srbije i tom prilikom rekli da će ostati tu sve dok ih ne primi predsednik Aleksandar Vučić ili neko iz njegovog kabineta, a narednog jutra povukli su se sa ulica, rekavši da se protest ne završava, već da ga pauziraju.

  Pijačni prodavci za BIZLife: Pijace će se UGASITI za pola godine

   

  Izvor: N1, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE