Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi POREZ: Hoće da naplate NEPRIJATNOSTI koje trgovine izazivaju gradovima

  Poljska planira da uvede novi porez za velike maloprodajne trgovine kojim neće oporezivati njihove prihode već neprijatnosti koje te trgovine izazivaju gradovima, izjavila je poljski ministar tehnologije i preduzetništva Jadviga Emilevic.

  Taj porez se može obračunavati zbog povećanog prometa koji generišu velike trgovine i potrebnih ulaganja u puteve, rekla je Emilevic za tamošnju radioteleviziju „Radio Zet“.

  Ako se nova vlada brzo formira, ti bi zakoni mogli da budu predstavljeni još ove godine, a novi bi porez mogao stupiti na snagu početkom 2020. godine, istakla je.

  Porez na saobraćajna zagušenja sigurno bi bio prihvatljiv za Evropsku komisiju, dodala je Emilevic.

  Prethodni pokušaj Poljske da oporezuje maloprodajne trgovine, porezom na prihode s progresivnom poreskom stopom, obustavljen je ubrzo nakon uvođenja 2016. godine nakon što je Evropska komisija izrazila sumnju u usklađenost tog poreza s propisima Evropske unije.

  Evropski sud pravde potvrdio je da je porez na prihode u skladu s propisima EU. Na tu odluku Evropska komisija uložila je žalbu.

  Oporezivanje velikih maloprodajnih trgovina, koje su često u stranom vlasništvu, jedno je od glavnih obećanja iz kampanje vladajuće stranke Pravo i pravda (PiS) još iz 2015. godine, podseća dpa.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE