Novi kovid momenti: Zaraženi Englezi više neće morati u izolaciju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi kovid momenti: Zaraženi Englezi više neće morati u izolaciju?

  Ljudi inficirani korona virusom neće biti zakonski obavezni da se samoizoluju u Engleskoj od naredne nedelje, objavila je danas vlada Velike Britanije.

  Premijer Boris Džonson rekao je da će ukidanje svih zakonskih mera borbe protiv širenja korona virusa omogućiti ljudima u Velikoj Britaniji da se zaštite bez ograničavanja sloboda.

  Očekuje se da će u parlamentu izneti detalje plana “život sa kovidom” koji će takođe verovatno smanjiti broj testiranja na korona virus.

  “Došli smo do faze u kojoj mislimo da možete pomeriti ravnotežu sa državnih mera, sa zabrane određenih delovanja, prisiljavanja određenih delovanja u korist podsticanja lične odgovornosti”, rekao je Džonson.

  Međutim neki od vladinih naučnih savetnika rekli su da je to rizičan potez koji bi mogao dovesti do porasta broja novih infekcija virusom i oslabiti odbranu zemlje od budućih sojeva.

  Podsetnik da je korona virus i dalje rasprostranjen stigao je uz vest da je kraljica Elizabeta Druga testirana pozitivno i da ima blage simptome.

  Džonsonova konzervativna vlada ukinula je većinu ograničenja virusa u januaru, ukinuvši kovid propusnice za lokale i obavezu nošenja maski u svim okruženjima osim u bolnicama u Engleskoj.

  Kombinacija visoke stope vakcinacije u Velikoj Britaniji i blažeg omikron soja dovelo je do toga da ublažavanje mera nije dovelo do porasta broja hospitalizacija i smrti.

  I jedan i drugi broj opada iako Velika Britanija i dalje ima najveći broj infekcija u Evropi posle Rusije i više od 160.000 prijavljenih smrtnih ishoda.

  Sada konzervativna vlada najavljuje uklanjanje preostalih kovid mera koje ograničavaju javne slobode kao vid prelaska sa vladine intervencije na ličnu odgovornost.

  Zakonski zahtev za izolacijom od najmanje pet dana nakon pozitivnog testa biće zamenjen savetodavnim merama, a korona virus će se tretirati više kao grip kako postane endemski.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE