Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi generalni direktor VELUX Grupe

  Novi generalni direktor kompanije VELUX Group, koji će zameniti Dejvida Brigsa, koji je odlučio da ode u penziju, biće Lars Piterson. Lars Piterson je trenutno predsednik i generalni direktor kompanije Hempel i pridružiće se kompaniji VELUX 1. novembra 2022. Anders Götzsche, finansijski direktor kompanije VELUX, do tada će biti privremeni generalni direktor.

  Lars Piterson dolazi sa pozicije predsednika i generalnog direktora u kompaniji Hempel. U pitanju je globalna kompanija sa sedištem u Danskoj. Posluje u industriji koja se bavi zaštitnim premazima. Pre angažovanja u kompaniji Hempel, Lars Piterson je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u kompaniji Inwido, švedskog proizvođača prozora i vrata i francuskog proizvođača podova, kompaniji Tarkett. Od 2019. godine, Lars Piterson je član upravnog odbora kompanije Dovista (VKR grupa).

  „Lars Piterson donosi opsežno iskustvo i snažne rezultate iz globalnih proizvodnih kompanija u srodnim delatnostima. Pod njegovim vođstvom, kompanija Hempel je uspešno primenila ambicioznu strategiju rasta sa jasnim fokusom na klijente i jednako snažnom posvećenošću kada je u pitanju održivost. Uveren sam da je Lars prava osoba koja će voditi dalji razvoj kompanije”, kaže Jirgen Jensen, predsednik odbora kompanije VELUX Group.

  „Počastvovan sam i uzbuđen što sam dobio priliku da vodim VELUX Group u budućnost. Već dve decenije radim u industriji građevinskog materijala i uvek sam se divio kompaniji VELUX zbog njenog moćnog brenda i kvaliteta. Kompanija ima veliku zaostavštinu definisanja čitave industrije, uz istovremeno održavanje snažnog osećaja društvene odgovornosti. Iskreno se radujem što ću postati deo kompanije i pomoći u ostvarenju ambicija postavljenih u nedavno pokrenutoj strategiji rasta kompanije, uz istovremeno postavljanje novih standarda za održivo poslovanje”, kaže Lars Piterson.

  Na ličnom planu, Lars Piterson ima 53 godine i Šveđanin je. Živi u oblasti Kopenhagena sa suprugom Anikom sa kojom ima dvoje odrasle dece.

  Dejvid Brigs se povlači iz kompanije VELUX

  Posle pet godina na čelu kompanije VELUX Group, Dejvid Brigs će se povući sa pozicije generalnog direktora u septembru.

  „Dejvid je u kompaniji Velux imao uspešnu karijeru dugu skoro 30 godina. Pod njegovim petogodišnjim vođstvom na mestu generalnog direktora priča o uspehu kompanije VELUX se nastavila i ubrzala. Žao mi je što odlazi. Sa druge strane, u potpunosti poštujem njegovu želju da provodi više vremena sa porodicom”, kaže predsednik kompanije VELUX Jirgen Jensen.

  „Zajedno sa odborom i jakim izvršnim rukovodećim timom, Dejvid je primenio strategiju usmerenu na značajan rast idući ka 2030. i vođstvo po pitanju održivosti u okviru građevinskog sektora. Ostajemo potpuno posvećeni osnovama te strategije”, nastavlja Jirgen Jensen.

  „Bila mi je najveća čast i privilegija u životu da vodim VELUX. Da predstavljam ovu veličanstvenu kompaniju i sve moje izuzetne kolege. Od 2018. godine postigli smo rezultate na koje svi možemo da budemo ponosni. Rezultate koji su daleko iznad onoga što su mnogi smatrali mogućim. Sve to je posledica posvećenosti mojih kolega, ali i naših partnera, naših dobavljača i naravno naših kupaca”, kaže generalni direktor Dejvid Brigs i dodaje:

  Iskreno verujem da najbolje tek dolazi za VELUX, kao što je izneto u korporativnoj strategiji koju smo pokrenuli 2021. godine i koja već počinje da pokazuje snažne rezultate. Teško je napustiti nešto što volim i u šta toliko verujem. Ali, osećam da je pravo vreme za mene i moju porodicu. Uz jak odbor i oslonac u vidu dugoročnih akcionara kompanije VELUX, koji nam pružaju neverovatnu podršku, ne sumnjam da će VELUX nastaviti da raste i još mnogo godina biti verovatno najbolje preduzeće za građevinski materijal na svetu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: VELUX

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE