Novi detalji subvencija taksistima: Nevažni model i cena, važno da je automobil BEO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi detalji subvencija taksistima: Nevažni model i cena, važno da je automobil BEO

  Prilikom kupovine automobila koju će subvencionisati država, taksisti će moći sami da biraju marku vozila, ali ne i boju.

  Kako piše Blic, svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici širom Srbije će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni.

  Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat tokom sledeće nedelje. Tada će biti nastavljeni pregovori između taksista i države, odnosno Ministarstva finansija.

  Kupovina vozila uz subvenciju imaće tri koraka – taksisti će morati da obezbede učešće, država će dati subvenciju, a ostatak do ukupne cene novog vozila, taksisti će moći da otplaćuju na pet godina putem lizinga ili bankarskog kredita.

  Izvor lista navodi da će najčešći izbor među taksistima biti vozila srednje klase koja koštaju između 15.000 i 17.000 evra.

  “Da li će to biti automobili marke Mercedes, Fiat, Škoda ili VW odluka je na samim taksistima. Trenutne analize govore da taksisti u Srbiji danas voze automobile koji su u proseku stari 10 godina, kao i da je svaki taksista u poslednjih sedam godina u proseku promenio 2,7 vozila”, kaže dobro upućen sagovornik.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/drzava-taksistima-kupuje-nove-automobile-subvencije-od-nekoliko-hiljada-eur/

  Izvor: Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE