Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miele mašina za sušenje veša

  Nove Miele mašine za sušenje veša – održive i čuvaju okolinu

  Sušenje veša u zatvorenim prostorijama tokom zime nije dobra, a ni održiva ideja jer vodena isparenja iz mokrog veša mogu da izazovu pojavu vlage ali i da povećaju troškove grejanja. Zbog vlage nastale isparenjem iz mokrog veša povećava se potreba za provetravanjem prostorija što zahteva dodatnu potrošnju energije radi ponovnog zagrevanja. Dokazana i klimatski prihvatljivija alternativa tokom zimske sezone jeste energetski efikasna mašina za sušenje veša sa toplotnom pumpom koja ne samo da štedi energiju, već je i brza i praktična, a veš ostavlja mekanim i mirišljavim.

  Mašina za sušenje veša sa toplotnom pumpom predstavlja prekretnicu u uvođenju principa održivosti u nezi veša. Sušenje veša podrazumeva pojavu isparenja i vlage, procese koji zahtevaju dosta energije, a toplotna pumpa funkcioniše na principu izvlačenja energije iz vlažnog, toplog vazduha koji se stvara u bubnju prilikom sušenja i ponovnog vraćanja u proces, čime se značajno smanjuje energija potrebna za zagrevanje veće količine vazduha.

  Kao rezultat toga, vrhunski Miele modeli opremljeni toplotnom pumpom danas premašuju ocenu A+++ za energetsku efikasnost za 10%,

  dok konvencionalni kondenzatori i ventilacioni sušači postižu, u najboljem slučaju, samo ocenu B.

  Ali nije samo energetska efikasnost ono što osigurava održivost. Upotreba adekvatnih materijala koji traju duže od jedne modne sezone su takođe važan faktor. Značajan doprinos tome daje podni modul koji je razvijen od nule i čija je plastika obogaćena azotom koji štedi 30 procenata materijala – a istovremeno poboljšava stabilnost. Osim toga, nove Miele mašine za sušenje veša kao rashladno sredstvo koriste R290 koji nije štetan za okolinu.

  ‘DryCare 40’ nežno suši i najdelikatniju tkaninu

  Opcija DryCare 40 obezbeđuje da se svi delovi odeće koji se peru na 40°C mogu bez brige sušiti u mašini – čak i onaj tekstil koji prema etiketi nije preporučen za mašinsko sušenje. Ovo je omogućeno smanjenjem temperature vazduha tokom sušenja kako bi se obezbedilo da se delikatne tkanine suše tako nežno, bez bilo kakvih oštećenja. DryCare 40 se može odabrati za različite programe pranja, kao što su Pamuk, Minimalno peglanje i Košulje, jer se materijal ne izlaže nepotrebnom tretiranju čime se osigurava da odeća zadrži oblik i ostane meka na dodir.

  Miele bubanj veš masšne

  Miele bubanj veš mašine

  Još jedna pogodnost, koju nude samo Miele uređaji, jeste SilenceDrum. Zahvaljujući specijalnom dizajnu u kome je bubanj spolja delimično obložen izolacionim trakama od filca, značajno se smanjuje buka koju mogu da stvaraju dugmići ili rajsferšlusi prilikom sušenja.

  Opcija PowerFresh pomaže pri izbegavanju nepotrebnog pranja odeće koja dugo stoji u ormaru pa je potrebno samo da se osveži kako bi se uklonili svi mirisi koje je možda upila. Ova opcija podrazumeva uključivanje faze hidratacije pre početka sušenja. Para omogućava bolji prenos toplote do odeće, čime se efikasnije oslobađaju i uklanjaju molekuli neželjenih mirisa. PowerFresh postiže svoj pun potencijal u kombinaciji sa DryFresh bočicom, koja dodatno neutrališe neprijatne mirise i ostavlja za sobom nenametljiv, svež miris.

  Kao i sa svim ostalim uređajima, Miele testira svoje mašine za sušenje veša za životni ciklus od najmanje 20 godina, tako što izvodi niz izazovnih i napornih testova izdržljivosti kako bi simulirao reprezentativne, stvarne uslove.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Miele

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE