NOVE MERE: Zatvoreni ugostitelji i TC, ostali pod POSEBNIM USLOVIMA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVE MERE: Zatvoreni ugostitelji i TC, ostali pod POSEBNIM USLOVIMA

  Vlada Srbije odlučila je da danas ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, dok uslužne delatnosti, prehrambene prodavnice, bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade uz poštovanje strogih epidemioloških mera.

  Bioskopi, pozorišta, biblioteke i druge ustanove kulture, frizerski saloni i ostale uslužne delatnosti moraju obezbediti minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično 16 kvadratnih metara.

  „Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše deset osoba… Unutar fitnes centra od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od deset osoba“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

  Vlada Srbije najavila je da će danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja novih mera, kao i postojanja kovid-redara u objektu.

  Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava 24 sata dnevno, a hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

  Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrdjenom planu i u narednim danima, a danas počinje kampanja vakcinacije studenata.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE