Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine i „znoj umesto suza“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio je u Novom Sadu na Mišeluku kamen temeljac na mestu gde će biti sagrađena nova zgrada Radio-televizije Vojvodine (RTV).

  Postavljanjem kamena temeljca započeta je prva faza izgradnje, nakon uklanjanja ostataka ruševina stare zgrade srušene u NATO bombardovanju Srbije.

  Vučić je na polaganju kamena temeljca rekao da je Srbija na ruševinama počela da gradi, da otkriva šanse da nešto novo podigne tamo gde su drugi rušili, a da to bude „modernije, bolje, više i snažnije“.

  „Kada stanem ovde gde je NATO zbog svoje pogrešne politike pre 18 godina bombama odgovorio jednoj profesiji i kada na tom mestu stavljamo kamen temeljac, to znači mnogo više od samo još jednog početka radova na mnogobrojnim gradilištima u Srbiji“, rekao je Vučić.

  On je rekao da je Srbija „zamenila suze znojem“ i pronašla novu radost koja nastaje kada se „uspe nešto popraviti, izgraditi, premostiti, asfaltirati i napraviti“.

  „Mnogo je porušenih mesta bilo u ovoj zemlji i za njih je bio kriv NATO, ali i svi oni koji su posle toga došli i bez ikakvog plana i cilja nisu znali šta da rade sa ovom zemljom i narodom, osim da otmu i poslednju mrvicu sa narodnog stola“, rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, Vlade Srbije i Vojvodine će tokom ove godine u zgradu RTV uložiti po 400 miliona dinara, a tokom sledeće godine, ta ulaganja će biti 900 miliona i od jedne i od druge.

  „Iz 18.000 kvadrata ove prelepe zgrade, gde će biti i televizijski toranj, emitovaće se program za sve ljude, sve narode, nacije, narodnosti, koji žive u Vojvodini, a program će donositi osim informacija jednakost i prava, čineći ih ravnopravnim članovima našeg društva i države“, rekao je Vučić.

  je potpisao je 18. septembra sa RTV-om ugovor vredan 654 miliona dinara (sa PDV-om ukupna vrednost iznosi 784,8 miliona dinara), pošto su prethodno pobedili na tenderu kao jedini ponuđači.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE