Nova runda: RTS vs. United media

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova runda: RTS vs. United media

  Radio-televizija Srbije, osim što traži višestruko više cene za emitovanje svojih programa u inostranstvu, traži i posebne naknade za opciju premotavanja i za emitovanje programa na mobilnim telefonima i računarima u Srbiji, prenosi N1.

  Dok u United grupi kažu da su to usluge koje se nigde u svetu ne naplaćuju, predsednik Upravnog odbora RTS-a kaže da Upravni odbor ni o tom pitanju nije odlučivao.

  Nekada neprokosnoven televizor, u 21. veku sve češće zamenjuju računari i mobilni telefoni. Zato kablovski operatori korisnicima nude mogućnnost da televiziju ponesu sa sobom, gledaju bilo kad i bilo gde. I tvrde da nigde u svetu za tu uslugu ne plaćaju posebne naknade kanalima.

  “Sve platforme distribucije u Evropi su apsolutno jednake. Nigde, ni za jedan drugi kanal ne plaćamo za mobilne. Nikome drugome u svetu ne plaćamo”, navodi Dragica Pilipović, potpredsednica United group.

  Javni medijski servis Srbije, međutim, želi da za emitovanje RTS-ovih programa na mobilnim uređajima naplaćuje naknadu od 0,09 evra po korisniku mesečno, što je u svom dopisu United grupi iz marta generalni direktor RTS-a jasno potvrdio.

  “EON uslugu RTS ne može da prihvati, odobri kao prostu multi screen funkcionalanost osnovne SBB usluge distribucije naših medijskih usluga. EON usluga je mnogo više od toga i nužno bi morala da bude predmet posebnog ugovora, koji bi podrazumevao i posebnu naknadu”, stoji u dopisu.

  O uvođenju naknada za emitovanje programa na mobilnim uređajima, Upravni odbor RTS nije raspravljao. To za N1 tvrdi predsednik Upravnog odbora Vladimir Vuletić, koji je ranije potvrdio da ni povećanje cena za emitovanje programa u inostranstvu nije bilo pred članovima tog tela.

  Izvor: n1

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE