Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVA PRAVILA: Prvi pregled MORA BITI u kovid ambulanti

  Radno vreme kovid ambulanti u Beogradu je produženo, a pacijenti moraju da odu tamo, pa tek onda u prijemno-trijažne centre, rekao je Goran Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica Goran Stevanović.

  „Od danas je zvanična odluka da moraju svi da se jave u kovid ambulante, prvo i inicijalno, da tamo mora da se uradi inicijalna dijagnostika koja pre svega uključuje rendgenski snimak pluća i laboratoriju jer je to ono što praktično zaglavljuje rad prijemno-trijažnih ambulanti u samim bolnicama. Produženo je radno vreme svih kovid ambulanti u Beogradu do 22 časa, što znači da se pacijenti prvo javljaju u kovid ambulante i tek sa uputom i urađenim dolaze u prijemno-trijažne centre. Odlučeno je da svi pacijenti koji nisu vitalno ugroženi, a dođu bez analiza, budu vraćeni za domove zdravlja“, rekao je direktor Infektivne klinike.

  „Dok se uradi snimak, dok stignu laboratorijske analize i uzorak krvi, pojedinačnom pacijentu je to sat i po vremena, u normalnim uslovima, kada nije ogroman pritisak. Kada je ogroman broj bolesnika dovoljno je desetak takvih bolesnika da prosečno vreme čekanja na pregled bude produženo na tri, četiri sata, nekad i pet i više sati“, dodaje Stevanović.

  Preraspodela lakših slučajeva

  Direktor Infektivne klinike rekao je da je na sastanku dogovorena i preraspodela pacijenata.

  „Dogovorili smo preraspodelu bolesnika. Oni koji su sa lakšom kliničkom slikom i oni koji su pri kraju lečenja će biti upućivani u privremene bolnice da bi se rasteretio sistem“, kaže Stevanović.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE