Nova pomoć SRPSKOM TURIZMU: Ko dovede stranca na 5 dana - 20 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova pomoć SRPSKOM TURIZMU: Ko dovede stranca na 5 dana – 20 EUR

  Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predviđen budžet od ukupno pet miliona dinara.

  Kako je precizirano u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na osnovu Uredbe pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovodjenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).

  Subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra.

  Za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, subvencija po stranom turisti biće 20 evra.

  Ministarka Tatjana Matić rekla je tim povodom da su neophodni direktni podsticaji u turizam koji će omogućiti oporavak sektora koji ima veliki uticaj i na druge privredne grane.

  “Subvencijama koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja biće povećana motivisanost za dovođenje stranih gostiju, ali i elastičniji pristup u politici cena i određeni stepen amortizacije negativnih cenovnih uticaja”, navela je ministarka.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE