Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova knjiga Patrika Besona o teniskom asu: ĐOKOVIĆ: ODBIJAM – Rat zvezde

  Poznata francuska izdavačka kuća, Louison éditions, objaviće novu knjigu velikog francuskog pisca Patrika Besona pod nazivom ĐOKOVIĆ, LE REFUSE, u oktobru ove godine.

  Prevod ove knjige o Novaku Đokoviću na srpski jezik izaći će u „Čigoja štampi”, ediciji Disident, povodom čega će autor posetiti Srbiju. Knjiga će se naći u prodaji od 5. septembra.

  Patrik Beson (1956), savremeni francuski pisac, književni kritičar, publicista, putopisac, polemičar… književne tekstove počeo je da objavljuje 1974. godine.

  Autor je više od 50 romana, prevedenih na gotovo sve svetske jezike, 30-ak knjiga-eseja, 20 zbirki članaka, aforizama, tri pozorišna komada i na stotine kolumni koje piše kao stalni saradnik u prestižnim francuskim nedeljnicima.

  Više od 20 najpoznatijih Besonovih knjiga prevedeno je na srpski jezik.

  U periodu od 1995. do 1999. objavljivao je redovne hronike u listovima Večernje novosti, Blic i drugim srpskim časopisima, saopšteno je iz „Čigoja štampe“.

  Zašto baš knjiga ĐOKOVIĆ, LE REFUSE?

  Besonova knjiga paralelno sa srpskim prevodom pojavljuje se i u Francuskoj.

  Reč je o višeslojnom esejističko-literarnom tekstu posvećenom svetskom teniskom asu.

  Kao veliki poznavalac, oštrouman analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti i u tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo, u kojem naspram pogubnih manifestacija „naprednog“ sveta, u ličnosti Novaka Đokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitetene ophodne za opstanak ljudske vrste.

  IZJAVA DANA: Đokoviću smetaju dvostruki aršini i „politička logika“

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE