Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS uz najbolje srpske matematičare

  U prostorijama Matematičke gimnazije u Beogradu danas je održana svečana dodela medalja i diploma za učesnike matematičkih i informatičkih olimpijada u organizaciji Društva matematičara Srbije, koje skoro deceniju podržava kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.

  Pobednici ovogodišnje Srpske matematičke olimpijade predstavljaće Srbiju na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja će biti održana u julu, u Norveškoj. Na prošlogodišnjoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi ekipa Srbije osvojila je četiri medalje i jednu pohvalu.

  Predsednik Društva matematičara Srbije, prof.dr Miroslav Marić čestitao je svim nagrađenim učenicima i dodao da su oni najbolji matematičari koje ova zemlja ima:

  „Želim da zahvalim Matematičkoj gimnaziji za veliki doprinos koji daje sprovođenju takmičenja i drugim aktivnostima Društva, kao i popularizaciji matematike i informatike uopšte, zatim kolegama iz svih škola u Srbiji u kojima se radi kvalitetno i brine o matematičarima, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na dugogodišnjoj podršci, društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a, Majkrosoft razvojnog centra i drugih koji nas podržavaju, zatim državnim komisijama koje su vredno radile ove godine, kao i svih prethodnih. Čestitam još jednom svim nagrađenim učenicima i želim da naredne godine budu još uspešniji. Članovima reprezentacija Srbije koje očekuju međunarodna takmičenja želim da našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način“, istakao je Marić.

  „Najbolji učenici koje država ima“

  Direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, Mirjana Katić, zahvalila se svim prisutnima na pomoći koju pružaju da deca napreduju i postižu izvanredne rezultate:

  „Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti danas u ovoj prostoriji, jer su ovde najbolji učenici koje ova država ima, pravi ponos svojih porodica, svojih škola i svih nas. Ponosna sam što je veliki broj učenika koji su danas ovde iz Matematičke gimnazije. Hvala i mojim kolegama koji su uložili mnogo truda i rada. Našim takmičarskim ekipama želim veliki uspeh i nadam se da će ovo leto biti u znaku vaših pobeda“, navela je Katić.

  Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zoran Kasalović, istakao je da je izuzetna privilegija prisustvovati u društvu najtalentovanijih i najuspešnijih učenika:

  „Ponosni smo svi na vaše rezultate, pogotovo na vas koji ste predstavljali našu Srbiju na međunarodnim takmičenjima. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zaista prepoznaje značaj takmičenja i svake godine ulaže sredstva kako bi omogućilo da, zajedno sa Društvom matematičara i ovde prisutnim donatorima, budete u prilici da postignete ove izuzetne rezultate. Drago mi je što su vaši trud, rad i zalaganje prepoznati kao mogućnost za razvoj naše zemlje. Celoživotno učenje je realnost, a znanje je moć, a kako je rekao Nelson Mandela, obrazovanje je najmoćnije oružje“, naveo je Kasalović.

  U ime kompanije NIS, prisutnima se obratio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a:

  „Vodeći se našim sloganom „Budućnost na delu“, kompanija NIS veliku pažnju poklanja ulaganju u obrazovanje kao i podršku mladih i talentovanih pojedinaca koji i jesu okosnica budućeg razvoja našeg društva. Iz godine u godinu pratimo rad izvanrednih srpskih matematičara koji nižu značajne uspehe na svim nivoima takmičenja, a kompanija NIS će nastaviti da ih podržava jer smo uvereni da je ulaganje u znanje naša najbolja investicija“, istakao je Smirnov.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE