Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS poklonio hirurške uniforme Кliničkom centru Srbije i bolnici u Batajnici

  Želeći da podrži zdravstvene radnike u borbi protiv epidemije novog korona virusa, kompanija NIS poklonila je danas 500 kompleta hirurških uniformi za zaposlene u Кliničkom centru Srbije i novoj bolnici u Batajnici. U ime kompanije NIS donaciju je predstavnicima Кliničkog centra uručio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije. Takođe, NIS je donirao više od 25.000 litara negazirane vode „Jazak“ kao podršku pacijentima i zdravstvenim radnicima u privremenoj bolnici u beogradskoj Areni.

  Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, zahvalio je kompaniji NIS na podršci.

  „Кompanija NIS poslednjih godinu dana zaista pokazuje veliku zainteresovanost i entuzijazam da pomogne u ovako teškoj situaciji. U ovih godinu dana je preko milion evra stiglo pomoći od kompanije NIS – od goriva koje je donirano za avione koji su prevozili opremu, što je u tom trenutku bilo od izuzetnog značaja, preko goriva koje je podeljeno širom Republike Srbije za sanitetska vozila, zatim protokomera za bolnice, do opreme danas. Mi očekujemo da se i druge kompanije uključe u ovu vrstu pomoći, jer je zdravstvenom sistemu u ovom trenutku zaista svaka pomoć dobrodošla“, rekao je Đerlek.

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporatitve komunikacije, istakao je da će kompanija nastaviti da podržava zdravstvo u Srbiji.

  „Bez obzira na to koliko je bila teška godina, NIS će uvek podržavati Ministarstvo zdravlja u njegovoj borbi sa ovom zarazom. Mi ostajemo optimisti i hoćemo da pošaljemo signal da zajedno, kada podržavamo jedni druge, možemo da pobedimo bilo koji problem. Takođe, želim da zahvalim lekarima i drugom medicinskom osoblju na svemu što čine u ovim danima i da im poželim da u sledećoj godini imaju manje posla i da što više budu sa svojim porodicama“, rekao je Smirnov.

  Milika Ašanin, vršilac dužnosti direktora Кliničkog centra Srbije, zahvalio je NIS-u na donaciji u ime zaposlenih u Кliničkom centru.

  „Danas dobijamo donaciju od oko 500 kompleta medicinskih uniformi od čega ćemo njih 400 odmah proslediti našoj COVID bolnici u Batajnici, dok ćemo 100 kompleta uniformi proslediti Urgentnom centru. Želim da kažem da je ovo nastavak jedne dobre saradnje između NIS-a i Кliničkog centra Srbije i da podsetim da smo u septembru ove godine imali jednu veliku i značajnu donaciju  – 56 kiseoničkih protokomera mahom za COVID bolnice u sastavu Кliničkog centra Srbije. U nadi za još uspešniju saradnju i u narednoj godini, svima čestima Novu godinu“, rekao je Ašanin.

  Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, istakao je značaj podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

  „NIS je to pokazao kao jedan od ozbiljnih saradnika i partnera zdravstva u Srbiji. Nama je drago da u ovom trenutku postoje ljudi koji prepoznaju koliko i COVID i ne-COVID bolnice rade i da su ovakve donacije više nego potrebne. Sa druge strane, pokazuju da postoji empatija između ozbiljnih firmi i zdravstva u Srbiji, pogotovo za vreme pandemije. Ja se zahvaljujem ne samo NIS-u, nego svima koji su pokazali dobru volju i koji su shvatili koliko naši zdravstveni radnici rade“, naveo je Ercegovac.

  Današnja donacija samo je nastavak podrške NIS-a zdravstvenom sistemu Srbije u izazovnoj 2020. godini. Želeći da pruži svoj doprinos opštim naporima u suzbijanju epidemije, kao i da podrži zdravstvene radnike i zahvali im na svemu što čine kako bi pomogli obolelima, NIS je u saradnji sa UNICEF-om u septembru bolnicama u Srbiji poklonio 56 protokomera koji se koriste u lečenju obolelih od COVID-19. Pored toga, kompanija je obezbedila donacije Institutu za virusologiju, serume i vakcine „Torlak“ i Opštoj bolnici u Čačku za nabavku opreme koja se koristi pri dijagnostici virusa SARS-Cov-2, odnosno za nabavku računara neophodnih za rad zaposlenih. Zdravstvenim ustanovama u Srbiji kompanija je takođe obezbedila donacije u pijaćoj vodi „Jazak“, dok su volonteri kompanije učestvovali u humanim akcijama ulepšavanja prostorija domova zdravlja i bolnica širom Srbije. Tokom aprila i marta većinski akcionar NIS-a, ruska kompanija „Gasprom njeft“, donirala je gorivo za vozila državnih službi Republike Srbije, uključujući vozila Hitne pomoći. Od 2009. godine NIS je kroz različite programe u zdravstvo ukupno uložio više od 215 miliona dinara, a ova vrsta podrške biće jedan od prioriteta društveno odgovornih aktivnosti kompanije i u narednom periodu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE