Nikolić žuri da "udomi" saradnike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nikolić žuri da “udomi” saradnike

  Odlazeći predsednik Tomislav Nikolić žuri da, pre odlaska s funkcije, pronađe radna mesta za svoje najbliže saradnike, piše Blic.

  List saznaje da se Ivan Mrkić sprema za mesto ambasadora u Francuskoj, Lale Pavlović za mesto direktora Kulturnog centra u Parizu, a Jasmina Mitrović Marić za ambasadorsku fotelju u Hrvatskoj.

  To nameštenje, dodaje list, Jasmine Mitrović Marić moglo bi da se desi uprkos činjenici da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović septembra 2015. dala agreman Miri Nikolić, nekadašnjoj službenici Ministarstva spoljnih poslova.

  Ako se ova ideja izjalovi, Mitrović Marić mogla bi da preuzme ambasadorsku ulogu u nekoj od nordijskih zemalja.

  Nekadašnji predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Lale Pavlović, kako piše list, trebalo bi da bude kandidat za direktora Kulturnog centra u Parizu.

  Poslednja Nikolićeva “muka” ostaje njegova savetnica za medije – Stanislava Pak, piše Blic.

  Za osobu koja je često bila poslednja linija odbrane između predsednika i novinara zasad ne postoji razrađen plan pronalaženja adekvatnog nameštenja ili se, drži u tajnosti.

  Dnevnik navodi da se spekuliše da bi Nikolić, po isteku mandata 30. maja, trebalo da pređe na novi posao u Nacionalnom savetu za saradnju sa Kinom i Rusijom.

  Izvor: Blic, Ag

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE