Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nikola Jelovac

  Nikola je najmlađi enolog u Srbiji i proizvodi BIODINAMIČKA vina

  Nikola Jelovac ima 28 godina, po zanimanju je master inženjer tehnologije i najmlađi je enolog u Srbiji, a trenutno taj posao radi u vinarijama „Salaksija” i „Imperator”, u Rakovcu. Bavi se proizvodnjom konvencionalnih, organskih, ali i biodinamičkih vina, koja podrazumevaju zahtevan tehnološki proces, inače veoma redak u našim vinarijama. Vina koja je ranije proizveo nagrađivana su na domaćim i inostranim takmičenjima. Upravo zbog toga što je kao mlada osoba uspeo da ostvari ozbiljan poslovni uspeh, zasnovan na zavidnom znanju i razumevanju tehnoloških procesa, Nikolu smo pitali kako izgleda njegov poslovni model.
  • Ko je vaš poslovni uzor?

  Moj poslovni uzor je svako ko dobro radi svoj posao, a uz to je uspešan i ostvaren i u privatnoj sferi svog života. Ne mislim da uspešna karijera isključuje ispunjen privatni život, i obrnuto.

  • Koja je odlika dobrog lidera u timu?

  Odlika dobrog lidera je da predvodi svoj tim do pobede, ali i da stoji ispred tima u porazu. Dobar lider mora dobro da upravlja vremenom, da bude svestan mogućnosti svog tima i da u skladu s tim donosi odluke.

  Nikola Jelovac

  • Šta karakteriše dobrog poslovnog pregovarača?

  Dobrog poslovnog pregovarača karakteriše dobra pripremljenost za pregovore, kao i odlična sposobnost improvizacije, ukoliko se ipak nađe u nepredviđenoj situaciji.

  • Šta je za vas zdravo radno okruženje?

  U zdravom radnom okruženju neophodno je da svi članovi tima imaju precizno definisana zaduženja, da niko nema prepreku da izrazi svoje mišljenje ukoliko smatra da će to doprineti kvalitetu obavljenog posla i da pojedinac oseća podršku ostalih članova kolektiva.

  • Savet koji pamtite?

  Nije važno koliko sporo napreduješ sve dok ideš dalje i ne odustaješ.

  • Šta je za vas najbolja nagrada?

  Za mene je najbolja nagrada kada u veoma izazovnim godinama berbe uspemo da proizvedemo vino koje je kvalitetom iznad realnih očekivanja. Uvek je užitak takva vina degustirati u podrumu sa svojim kolegama enolozima iz drugih vinarija i razmenjivati iskustva o prethodnim berbama.

  • Da li je posao pre svega?

  Ne, posao ide uz sve ono što nas ispunjava i čini srećnim, jer samo na taj način možemo istinski uživati u njemu.

  • Šta je pametno uložen novac?

  Prema mom mišljenju, novac koji je uložen u sticanje novih znanja i iskustava najpametnija je investicija. Naravno, uz investicije koje se tiču egzistencije.

  • Imate li skriveno utočište od obaveza?

  I te kako, uživam u sportskim aktivnostima i kvalitetnom provođenju vremena sa dragim osobama. 

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Milan Stojanović/Marina Krak

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE